USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İleri Teknoloji Bilgisayar Laboratuvarı Kuruldu

Yeni laboratuvar, öğrencilere teknoloji alanında nasıl bir kapı açacak?

 İleri Teknoloji Bilgisayar Laboratuvarı Kuruldu
29-09-2024 16:30
ŞIRNAK

40 Yeni Nesil Bilgisayar ile Donatılmış Laboratuvar

Şırnak Üniversitesi Şırnak Meslek Yüksekokulu’nda, yeni nesil teknoloji cihazlarıyla donatılmış 40 masaüstü bilgisayarın bulunduğu modern bir Bilgisayar Laboratuvarı açıldı. Açılış törenine Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ve Şırnak Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mahmut Dirik katıldı. Bu laboratuvar, öğrencilerin eğitimlerinde büyük bir adım olarak görülüyor.

Teknolojik Altyapıda Büyük İlerleme

Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, üniversitenin fiziki ve teknik altyapısında sürekli iyileştirmeler yapmayı amaçladıklarını vurguladı. Bu yeni laboratuvarın, öğrencilere en son teknoloji bilgisayarları ve yüksek hızlı internet erişimi sunarak daha verimli bir öğrenme ortamı sağladığını belirtti. Ayrıca, laboratuvardaki bilgisayarların ileri teknoloji yazılım ve programlarla donatıldığını ifade etti.

Bilgisayar Teknolojilerinin Geleceği

Rektör Alkış, bilgisayar teknolojilerinin önümüzdeki yıllarda büyük bir meslek alanı olarak öne çıkacağını belirtti. Artık birçok alanda bilgisayar teknolojileri ve yapay zeka programlarının kullanıldığını hatırlatarak, “Önümüzdeki 40 yıla bu alanlardaki meslek grupları damga vuracak” dedi. Üniversite olarak öğrencilere her türlü teknolojik desteği sağlama konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

Öğrencilere Daha Geniş İmkanlar

Yeni laboratuvar, öğrencilerin bilgisayar teknolojileri ve yapay zeka gibi hızla gelişen alanlarda kendilerini geliştirmelerine büyük katkı sağlayacak. Özellikle yazılım, programlama ve veri analizi gibi önemli konularda öğrencilere uygulamalı eğitim imkanı sunan bu laboratuvar, üniversitenin vizyonuna katkı sağlayacak önemli bir adım olarak görülüyor.

Bilgisayar Laboratuvarının Önemi

Yeni açılan bu laboratuvar sayesinde öğrenciler, teorik bilgilerini uygulamaya dökme fırsatı bulacaklar. Yüksek performanslı bilgisayarlar ve hızlı internet altyapısı ile öğrenciler, projelerini daha verimli bir şekilde geliştirebilecek. Aynı zamanda akademik kadro da bu imkanlardan yararlanarak araştırmalarını daha etkin bir şekilde yürütebilecek.

Teknolojiye Yatırım: Geleceğe Yatırım

Şırnak Meslek Yüksekokulu’nda açılan bu laboratuvar, teknolojik altyapıya yapılan yatırımların bir parçası olarak görülüyor. Bu tür yatırımlar, gençlerin teknolojiye daha fazla entegre olmalarını ve gelecekteki meslek gruplarına hazırlanmalarını sağlıyor. Üniversitenin, gençlere bu alanda sunduğu imkanlar sayesinde, öğrenciler kariyerlerinde güçlü bir başlangıç yapabilecekler. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ