USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

İlk Fair Play Anneleri ile Buluştu: Birlik ve Beraberliğe Vurgu

Fair Play eğitimi alan kadınlarla buluştu. Peki, bu eğitim annelere ne kazandırdı? Fair Play annelerinin önemi nedir?

İlk Fair Play Anneleri ile Buluştu: Birlik ve Beraberliğe Vurgu
24-10-2024 13:30
GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Türkiye’nin ilk " Fair Play Annesi" unvanını aldıktan sonra, Fair Play eğitimi tamamlayan annelerle bir araya geldi. Kadın, Aile, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ve Kadın Dostu Gaziantep mobil uygulaması üzerinden yapılan başvurularla 30 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilen eğitimlerin ilkini tamamlayan kadınlar, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen bir etkinlikte buluştu.

Fair Play Annesi Eğitimi Neler Kazandırıyor?

Fatma Şahin, açılış konuşmasında annelerin Fair Play eğitimi almasının önemine dikkat çekti. Öfke kontrolü, mahremiyet, çocuklarla doğru iletişim ve eşler arası çatışma çözümü gibi konularda verilen eğitimler, kadınların aile içindeki iletişimlerini ve çocukları üzerindeki olumlu etkileri artırmayı hedefliyor. Bu buluşmada, kadınlar aldıkları eğitimin faydalarını paylaşarak teşekkür ettiler.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Başkan Şahin, konuşmasında güçlü bir Türkiye'nin temel formülünün birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu olduğuna dikkat çekti. TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayan Şahin, Mehmetçiklerin daha güçlü bir orduyla yollarına devam etmeleri gerektiğini vurgulayarak, savunma sanayisinin güçlenmesi ve daha büyük İHA ve SİHA’ların geliştirilmesi gerektiğini belirtti. “Birileri bundan rahatsız oluyor ve biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz” diyerek, Türkiye’nin gücünü artırma çabalarının önemine işaret etti.

Fair Play Annesi Olmanın Önemi

Fair Play annesi olmanın önemine dikkat çeken Şahin, annelerin bu eğitime katılmasının çok değerli olduğunu belirtti. Anne yüreğinin doğruluğa ve dürüstlüğe yönlendiren en büyük pusula olduğunu ifade eden Şahin, bu eğitimin annelere çocuklarını daha iyi bir şekilde yetiştirme imkanı sunduğunu vurguladı. “Anne yüreğini çoğaltmak ve bu bakış açısını tüm dünyaya yaymak zorundayız” diyerek, Fair Play ruhunun yayılmasının önemine değindi.

Eğitimli Annelerle Daha Güçlü Nesiller

Şahin, eğitimli annelerin çocuklarına daha iyi rehberlik edebildiğini ve bu eğitimin gelecek nesillerin daha sağlıklı bireyler olmasına katkı sağlayacağını belirtti. Doğru bilgi ve uygulamaların çocukların bakış açısını değiştirdiğini ifade eden Şahin, annelerin bu doğruları öğrenip uygulamalarının topluma olumlu yansımalarının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Fair Play Annelerinin Yolculuğu

Eğitimlerini tamamlayan kadınlar, Fair Play ruhunu daha derinlemesine anlamak ve yaymak amacıyla Konya’da bulunan Fair Play Müzesi'ni ziyaret etmek ve şehrin tarihi, kültürel zenginliklerini keşfetmek için yola çıktılar. Bu eğitim, kadınların Fair Play anlayışını hayatlarına nasıl entegre edebilecekleri konusunda önemli bir farkındalık sağladı.

“Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu, güçlü Türkiye’nin en büyük formülüdür.” Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ