USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

İnönü Üniversitesinin Buruk Geçen Mezuniyet Töreni

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi.

İnönü Üniversitesinin Buruk Geçen Mezuniyet Töreni
10-08-2023 12:48

Deprem bölgesinde olan Malatya’nın köklü üniversitesi olan İnönü Üniversitesi 2022-2023 Eğitim öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzlendi. Deprem bölgesinde olması hasebi ile geçen seneden farklı olarak mezuniyet öncesi bir balo düzenlenmedi. 8 Ağustos Salı günü Üniversitenin Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Tören; Saygı duruşu, istiklal marşının okunması ve akabinde 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Eğitim fakültesi öğrencilerinin anısına hazırlanmış olan kısa film izlenerek başlandı. Törende depremden kısa bir süre önce okul sınırları içerisinde trafik kazası yapıp hayatını kaybeden İlköğretim matematik öğretmenliği öğrencisi Bünyamin Berker de unutulmadı.

Daha sonra Müzik Öğretmenliği lisansüstü öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisinde Beni Unutma, Yeni Cami Avlusu, Sarı Gelin ve Fikrimin İnce Gülü şarkıları seslendirildi.

Müzik dinletisinin ardından törene fakülte birinciliklerini paylaşan Göksu Şahin ve Hatice Kocaaslan’ın konuşmalarıyla devam edildi.

Göksu Şahin, deprem dolayısıyla buruk bir mezuniyet yaşadığını dile getirerek eğitim hayatı boyunca kendisine destek veren hocalarına ve ailesine teşekkür etti.

Depremde hayatını kaybeden öğrenci ve personellere baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Nihat Şad ise amaçlarının kendi değerlerini özümseyen, evrensel, değerlere açık, nitelikli bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Öğretmenliğin sadece bir meslek değil, yaşam tarzı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Süleyman Nihat Şad mezun öğrencilere nasihatlerde bulunarak sözlerine şu şekilde devam etti: 

“Bu kutsal mesleği seçerek topluma liderlik etmeye ve geleceğimizin teminatı olan genç zihinleri yetiştirme sorumluluğunu üstleniyorsunuz. Bu oldukça büyük ama bir o kadar da onurlu bir sorumluluktur çünkü sizler geleceğimizin mimarlarısınız. Sizlerin öğrencileri ülkemizin yarınları olacaklar. Bu nedenle bir öğretmen olarak hayatınızın her alanında öğrencilerinize örnek olmalısınız. Söylediklerinizden ziyade, yaptıklarınız ve davranışlarınızla öğrencilerinize ilham olmalısınız.  Onların karakter gelişimine katkı sağlayacak değerleri yaşamınızın her alanında sergilemelisiniz. Onları sadece akademik açıdan başarılı bireyler olmaya değil, aynı zamanda çalışkan, dürüst, hoşgörülü, erdemli bireyler olmaya teşvik etmelisiniz.”

Süleyman Nihat Şad, konuşmasının sonunda mezun olan öğrencileri tebrik ederek başarı dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaket, diploma ve hediyeleri verildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ