USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İsmail Heniyye İçin Gaziantep ve Çevre İllerde Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İsmail Heniyye suikastının ardından Gaziantep ve çevre illerde düzenlenen gıyabi cenaze namazları nasıl bir yankı uyandırdı? Halkın tepkileri nasıldı?

İsmail Heniyye İçin Gaziantep ve Çevre İllerde Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
03-08-2024 17:00

Gaziantep’te Gıyabi Cenaze Namazı

Suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Kilis'te gıyabi cenaze namazı kılındı. Gaziantep Şahinbey Millet Camisi'nde cuma namazı sonrası toplanan cemaat, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazını kıldı. Namazın ardından Heniyye ve tüm Filistinliler için dualar edildi.

Malatya’da Anma Töreni

Malatya'da Kernek Karagözlüler Camisi'nde toplanan vatandaşlar, İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılmak amacıyla bir araya geldi. İl Müftüsü Ramazan Dolu, yaptığı konuşmanın ardından namazı kıldırdı ve dualar edildi. Vatandaşlar, Filistin'de yaşananlara dikkat çekerek desteklerini dile getirdi.

Kilis’te Yoğun Katılım

Kilis'te Hacı Ömer Faruk Kayabaş Camisi'nde düzenlenen gıyabi cenaze namazına Kilis Valisi Tahir Şahin de katıldı. İl Müftüsü Alettin Bozkurt'un kıldırdığı namazın ardından dua edildi. Yoğun katılımın olduğu törende, Filistin halkına destek mesajları verildi.

Adıyaman’da Saf Belli Etme

Adıyaman'da Yenipınar Camisi'nde toplanan vatandaşlar, İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu’nun önderliğinde gıyabi cenaze namazı kıldı. Müftü Haliloğlu, "Bu cenaze namazıyla Müslümanlar olarak aslında bir manada safımızı belli etmiş olduk. Kudüs, Filistin ve Gazze'de mücadeleye dualarımızla destek olduk. Dünyada da siyonistlere karşı duruşumuzu belli etmiş olduk." şeklinde açıklama yaptı.

Kahramanmaraş’ta Tüm Camilerde Namaz

Kahramanmaraş'ta Abdülhamid Han Camii başta olmak üzere kent genelindeki tüm camilerde İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından dualar edilerek Filistin'e destek mesajları verildi. Cemaat, İsmail Heniyye’nin mücadelesini anarak, Filistin halkının yanında olduklarını belirtti.

Şanlıurfa’da Dualar Edildi

Şanlıurfa'da Hazreti İbrahim Peygamber Camisi'nde toplanan vatandaşlar, İl Müftü Vekili Abdülhamit Turgut’un kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından Haliliye İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım’ın duasına katıldı. Törende, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekilerek, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

"Bu cenaze namazıyla Müslümanlar olarak aslında bir manada safımızı belli etmiş olduk."

Gaziantep ve çevre illerde düzenlenen gıyabi cenaze namazları, halkın Filistin davasına olan bağlılığını ve İsmail Heniyye'ye duydukları saygıyı bir kez daha gözler önüne serdi. Yapılan dualar ve verilen destek mesajları, Filistin halkının yalnız olmadığını ve mücadelelerinin geniş bir destek bulduğunu gösterdi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Beşiktaş410+6
4Başakşehir FK510+4
5Eyüpspor59+4
6Samsunspor59+3
7Konyaspor57-1
8Sivasspor57-1
9Antalyaspor57-3
10Göztepe46+2
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7