USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İsrail'in Gazze'ye Gece Boyu Düzenlediği Saldırılarda Çok Sayıda Filistinli Öldü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, can kayıpları ve yaralı sayısı artıyor. Bu insani felaket daha ne kadar sürecek?

İsrail'in Gazze'ye Gece Boyu Düzenlediği Saldırılarda Çok Sayıda Filistinli Öldü
15-07-2024 14:45
ANKARA

Gece Boyu Saldırılar ve Can Kaybı

İsrail ordusunun gece boyunca Gazze Şeridi'nin orta ve güney bölgelerine düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi öldü veya yaralandı. İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırıları 283. gününde de devam ediyor. Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre, Gazze'nin Tel el-Heva, Şeyh Aclin ve Es-Sabra mahallelerinde çok sayıda kişi yaşamını yitirdi veya yaralandı.

İsrail helikopterleri de Tel el-Heva'da açık alanda bulunan Gazzelilere rastgele ateş açtı.

İsrail'in Gazze'deki Hedefleri

İsrail, Gazze'de su şebekelerini ve kuyuları hedef alarak Filistinlileri susuzluğa mahkum ediyor. İsrail ordusu, Gazze'nin Zeytun Mahallesi'ndeki 8. Sokak bölgesini de bombaladı. İsrail savaş uçaklarının El-Megazi Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda da ölen veya yaralananlar olduğu bildirildi.

El-Mevasi Bölgesinde Artan Can Kaybı

İsrail'in, Filistinlilerin sığındığı El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 90'a yükseldi. İlk yardım ekipleri, saldırı düzenlenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına devam ederken ölen ve yaralananların sayısına ilişkin henüz net bilgi paylaşmadı.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son 10 günde 584 Filistinli öldü.

Toplam Can Kaybı ve Yaralı Sayısı

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 584 Filistinli öldü, 88 bin 881 kişi yaralandı. İsrail'in 281 gündür süren saldırılarında can kaybı 38 bin 443'e çıktı. Son saldırılarda ise 10 kişi öldü, 27 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 300'den fazla sporcu hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun düzenlediği bu saldırılar, bölgede büyük bir insani krize neden olurken, uluslararası toplumdan tepkiler yükseliyor. Gazze'de yaşayan siviller, hayatlarını sürdürmekte büyük zorluklar çekiyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları durdurması ve barışçıl çözüm arayışlarına öncelik vermesi, bölgede kalıcı barışın sağlanması için büyük önem taşıyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ