USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İSTANBUL SİVEREKLİLER KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN 25 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE BURS DESTEĞİ

İSTANBUL SİVEREKLİLER KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN 25 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE BURS DESTEĞİ
24-11-2021 17:09

İstanbul Siverekliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, maddi durumu iyi olmayan 25 üniversite öğrencisinin eğitim hayatına devam edebilmesi amacıyla burs bağladı.

Merkezi İstanbul’da bulunan ve kuruluşundan bu yana gerek İstanbul’da gerekse de Siverek’te yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan dernek yönetimi, üniversite öğrencilerine yöneldi.

Her yıl kış aylarında ‘çocuklar üşümesin’ kampanyasıyla yüzlerce çocuğa bot ve mont temin eden İstanbul Siverekliler

Kültür ve Yardımlaşma Derneği, yaşamın zorluklarını dikkate alarak üniversitelerde eğitim gören gençlerin eğitimlerine katkı sunmak amacıyla 25 öğrenciye nakit burs desteği vermeye başladı.

Öğrencilerin ilk burslarının hesaplarına geçtiğini belirten ve İstanbul Siverekliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına Turan Tekiner tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Derneğimizin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ‘üniversite öğrencilerine burs’ projesi tamamlanmıştır. Dernek yönetimi ve üyelerimizin geniş katılımı ile sağlanan yardımlarla yurdun dört bir tarafından İstanbul’a okumak için gelen maddi durumu yetersiz Siverekli çocuklarımıza 2021/2022 eğitim dönemini kapsayacak şekilde 8 ay boyunca aylık 250 TL ödenmek üzere toplamda 2 bin TL burs sağlanmış ve hepsine ilk ödemeleri yapılmıştır.” denildi.

“Değerlendirme yapılırken birçok kriter ele alındı”

Yapılan açıklamada burs değerlendirilmesi yapılırken bazı kriterlerin göz önüne alındığı belirtilerek, “Burs değerlendirmesi yapılırken İstanbul ve çevresindeki devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerde %100 burslu okuyan çocuklarımıza öncelik tanınmıştır. Bu çocuklar arasında gündüz okuyup gece çalışan tıp ve mühendislik fakültesi öğrencilerinin çoğunlukta olması bu projemizin değerini ve amacını ortaya koymaktadır.” denildi.

“Kağıt toplayan öğrencilere desteğimiz sürecek”

“Sokakta gece kâğıt toplayıp gündüz okuyan öğrencilerimize bundan böyle de destek vermeye devam edeceğiz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eğitim olgusu yalnızca bir okuma yazma olgusu olarak algılanmamaktadır. İktisadın, sosyal yaşantının, gelişmişliğin içindeki eğitimin taşıdığı amaç beşerî sermayesi yüksek insanlar yetiştirmektir. Büyük filozof KUAN TZU’nun da dediği gibi ‘Bir yıl sonrasıysa düşündüğün, tohum ek, on yıl sonrasıysa tasarladığın ağaç dik, ama yüz yıl sonrasını düşünüyorsan o zaman halkı eğit.’ Bu vesile ile eğitimli bir neslin yetişmesine katkı amacıyla gerek burs vererek, gerek emek vererek bu hizmetin gerçekleşmesine vesile olan tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ