USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kadooğlu: "Suriye ile Ticari İlişkiler, Ülke ve Bölge Ekonomimiz İçin Büyük Önem Taşıyor"

Türkiye ve Suriye Arasındaki Siyasi İlişkilerde Yeni Bir Sayfa Mı Açılıyor?

Kadooğlu: "Suriye ile Ticari İlişkiler, Ülke ve Bölge Ekonomimiz İçin Büyük Önem Taşıyor"
16-07-2024 14:00
GAZİANTEP

İki Ülke Arasında Normalleşme Girişimleri

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Türkiye ve Suriye arasındaki siyasi ilişkilerde yeni bir sayfa açılması yönündeki girişimleri değerlendirdi. Kadooğlu, “İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerde yeni bir sayfa açılmasından, Cumhurbaşkanımız öncülüğünde normalleşmeyi ön planda tutan temaslar kurulmasından bölgedeki iş insanları olarak elbette büyük memnuniyet duyarız” dedi.

Hububat İhracatındaki Önemli Pay

Kadooğlu, Türkiye’nin bu yılın ilk yarısında Suriye’ye yaptığı ihracatın 700 milyon dolar dolayında olduğunu ve bu ihracatın büyük bir kısmının hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinden oluştuğunu belirtti. “251 milyon dolarlık hububat ihracatının yarıdan fazlası ise Güneydoğu Anadolu’dan gerçekleştirildi” diye ekledi.

Suriye’nin Jeostratejik Önemi

Suriye’nin coğrafi konumu itibarıyla bölgenin önde gelen ülkelerinden biri olduğunu vurgulayan Kadooğlu, “Suriye’nin bölgenin önde gelen ülkelerinden biri olarak, coğrafi konumu itibarıyla da jeostratejik bir önemi var” dedi. Kadooğlu, Suriye ekonomisinde yaşanması muhtemel iyileşmelere bağlı olarak, şekerleme ve kakaolu mamuller gibi diğer ihracat kalemlerinde de artışlar görülebileceğini belirtti.

Tarihi Bağlar ve Ticari Güç

Kadooğlu, “Tarihi olarak köklü bağlarımız ve ticari anlamda güçlü bağlantılarımızla, bu sürece elimizden geldiğince katkı sağlamaya da hazırız” dedi. Suriye ile ticari ilişkilerin, bölge ekonomisi için büyük önem taşıdığını ve Suriye’nin Türkiye’den temel gıda ürünleri tedarik ettiğini belirtti.

Alıntılar

“251 milyon dolarlık hububat ihracatının yarıdan fazlası ise Güneydoğu Anadolu’dan gerçekleştirildi” “Suriye’nin bölgenin önde gelen ülkelerinden biri olarak, coğrafi konumu itibarıyla da jeostratejik bir önemi var” “Tarihi olarak köklü bağlarımız ve ticari anlamda güçlü bağlantılarımızla, bu sürece elimizden geldiğince katkı sağlamaya da hazırız”

Türkiye ve Suriye arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesi, bölgesel ekonomik kalkınma ve iş birliği açısından büyük bir potansiyel taşımaktadır.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ