USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kanserle Mücadelede Yeni Bir Umut: Kanser Okulu Projesi

Bölgedeki en yaygın kanser türü hangisi ve bu mücadelede nasıl bir adım atıldı?

Kanserle Mücadelede Yeni Bir Umut: Kanser Okulu Projesi
24-02-2024 13:31
DİYARBAKIR

Memorial Diyarbakır Hastanesi ve Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği'nin işbirliğiyle hayata geçirilen “Kanser Okulu” projesi, kanser hastaları, hasta yakınları ve vatandaşlara yönelik önemli bir eğitim fırsatı sunuyor. Kanser türleri, risk faktörleri, belirtileri ve tedavileri hakkında bilgilendirme yapılan bu eğitimlerle, hastalıkla mücadelede bilinç düzeyinin artırılması hedefleniyor.

Kanser Okulu Projesinin Amacı Nedir?

Proje, kanserle mücadele konusunda toplumda farkındalık yaratmayı ve hastalar ile hasta yakınlarını bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. İkincisi düzenlenen seminerde, doktorlar, hastane çalışanları ve vatandaşlar gibi geniş bir katılımcı kitlesi bilgilendirildi. Eğitimlerin ilgi görmesi, toplumun bu konuya olan duyarlılığını ve bilgiye olan ihtiyacını ortaya koymaktadır.

Bölgede En Çok Görülen Kanser Türü

Diyarbakır ve çevresinde en yaygın kanser türünün meme kanseri olduğu belirtiliyor. Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Şükrü Abay'ın ifadelerine göre, dernek 8 yıldan fazla süredir bu alanda faaliyet gösteriyor ve şu anda 1260 kanser hastası üyeye sahip. Bu durum, bölgede kanserle mücadelenin önemini ve derneğin bu mücadeledeki yerini vurguluyor.

Gelecek Etkinlikler ve Hedefler

Abay, Nisan ayında daha büyük bir eğitim etkinliği düzenleyeceklerini belirtiyor. Bu etkinlikle 2 bin kanser hastası ve ailelerine ulaşmayı hedefliyorlar. Bu tür etkinliklerin devam edeceği ve her seferinde sınırlı sayıda katılımcı alınarak yoğun bir ilgiyle karşılandığı belirtiliyor.

“Derneğimiz son zamanlarda kanser hastalarına kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için Memorial Hastanesiyle Kanser Okulu adıyla işbirliği yaparak bir proje dahilinde etkinlik başlattı” - Şükrü Abay

Kanserle mücadelede toplumsal bilincin artırılması ve hastaların yanı sıra hasta yakınlarının da bilgilendirilmesi, bu zorlu mücadelede umut ışığı olmayı sürdürüyor. Memorial Diyarbakır Hastanesi ve Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü Kanser Okulu projesi, bu alanda atılan önemli adımlardan biri olarak kayıtlara geçiyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4.07.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ