USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kar Yağışı: Mahsur Kalan 7 Kişi Kurtarıldı

Sason İlçesinde Yoğun Kar Yağışı Sonucu Araçta Mahsur Kalan 7 Vatandaş Köylüler Tarafından Kurtarıldı

Kar Yağışı: Mahsur Kalan 7 Kişi Kurtarıldı
13-01-2024 10:38

Batman'ın Sason ilçesinde meydana gelen yoğun kar yağışı, bölgede yaşayanları zor durumda bıraktı. Peki, bu tür doğa olayları karşısında yerel toplulukların dayanışması ne kadar önemli? Araçları kara saplanan vatandaşların kurtarılma hikayesi, bu soruya cevap veriyor.

Yoğun Kar Yağışının Etkileri

Sason ve Kozluk ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece boyunca etkisini artırarak devam etti. Yoğun kar yağışı sonucunda 30'un üzerinde köy yolu ulaşıma kapandı, bölgede yaşam zorlaştı.

"Sason ilçesi Çalışırlar köyünde araçları kara saplanan 7 vatandaş, köylülerin yardımıyla kurtarıldı. Kar kalınlığının yarım metreyi bulduğu ilçede yağış devam ediyor."


Köylülerin Dayanışması ile Kurtuluş

Çalışırlar köyünde mahsur kalan 7 vatandaşın yardımına, köylüler yetişti. Bu olay, zorlu hava koşulları karşısında yerel toplulukların dayanışmasının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Batman Üniversitesi'nin Enerji Kitapları Lansmanı

Batman'daki bu doğa olayının yanı sıra, Batman Üniversitesi enerji ihtisaslaşma çalışmaları çerçevesinde ' Enerji Sistemleri Analizi ve Batman Enerji Zirvesi' adlı iki kitabın lansmanı gerçekleştirildi. Etkinliğe Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve diğer önemli isimler katıldı.

Bu olaylar, Batman'ın hem doğal şartlarla mücadelesini hem de akademik gelişimini yansıtıyor. Kar yağışı ve kurtarma operasyonu, toplumsal dayanışmanın önemini vurgularken, üniversitenin enerji alanındaki çalışmaları bölgenin bilimsel gelişimine katkı sağlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2.07.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 397

The include file 'json/puan_55602_1_2.html' was not found.