USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kavurucu Sıcaklar Hayatı Zorlaştırıyor

Şanlıurfa'da termometreler 42 dereceyi gösterdiğinde, kent sakinleri sıcaktan korunma yolları arıyor. Peki, bu yüksek sıcaklıklar günlük yaşamı nasıl etkiliyor ve insanlar bununla nasıl başa çıkıyor?

Kavurucu Sıcaklar Hayatı Zorlaştırıyor
25-08-2024 14:00
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Rekor Sıcaklıklar

Türkiye'nin en sıcak şehirleri arasında yer alan Şanlıurfa, bu hafta da sıcak hava dalgasının etkisi altında. Kentte termometreler, günün en yüksek noktasında 42 dereceyi işaret etti, bu da günlük yaşam üzerinde ciddi etkiler yaratıyor.

Sıcaktan Korunma Çabaları

Kent sakinleri, özellikle öğle saatlerinde parklar ve Balıklıgöl Yerleşkesi gibi gölgelik alanlarda vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalışıyor. Ağaçların gölgesi ve yapay göletler, ziyaretçilere bir nebze olsun serinlik sağlıyor.

Vatandaşların Sıcakla İmtihanı

Yerel halk, sıcakların her geçen yıl arttığını ve bu durumun yaşam kalitesini düşürdüğünü belirtiyor. Vatandaşlardan Murat Kaçar, "Sıcaklar gerçekten dayanılmaz bir hal aldı. Öğle saatlerinde dışarıda olmak neredeyse imkansız. Gölgelik alanlarda biraz serinlemeye çalışıyoruz ama bu bile yeterli olmuyor," dedi.

Belediyenin Önlemleri ve Tavsiyeleri

Şanlıurfa Belediyesi, özellikle yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için sıcak hava uyarıları yayımlıyor. Belediye, vatandaşları en sıcak saatlerde dışarı çıkmamaları konusunda uyarırken, yeterli su tüketimi ve gölgelik alanlarda vakit geçirme tavsiyelerinde bulunuyor.

Sıcak Hava ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

Uzmanlar, sıcak havanın özellikle kalp ve solunum yolu hastalıkları olan kişiler için ciddi riskler taşıdığını belirtiyor. Yüksek sıcaklıkların sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çeken doktorlar, vatandaşları sıcak çarpması ve dehidratasyona karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ