USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kazaların Sık Yaşandığı Yolda Refüj Çalışmaları Başladı

Batman-Beşiri-Siirt Karayolu'nda güvenlik önlemleri artırılarak kazaların önüne geçilebilecek mi?

 Kazaların Sık Yaşandığı Yolda Refüj Çalışmaları Başladı
02-08-2024 16:30
BATMAN

Kazaların Ardından Harekete Geçildi

Batman'da 29 Temmuz'da 4 kişinin hayatını kaybettiği ve bir önceki gün de 8 kişinin yaralandığı trafik kazalarının ardından, Batman Valiliği, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği harekete geçti. Batman-Beşiri-Siirt karayolunda orta refüj çalışmaları başlatıldı. Vali Ekrem Canalp, karayolu üzerindeki 6 düğün salonunun mühürleneceğini belirtti.

Vali Ekrem Canalp'in Açıklamaları

Batman Siirt çevre yolunda yaşanan kazaların ardından başlatılan orta refüj çalışmalarını yerinde inceleyen Batman Valisi Ekrem Canalp, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Beşiri yolu halkımız tarafından uzun yıllardan beri hep gündemde tutulmaktadır. Yolla ilgili ihtiyaçlar ve sıkıntılar hep talep edilmektedir. Bu yolumuzla ilgili yaşanan trafik kazalarını azaltmak ve yol güvenliğini sağlamak için alacağımız tedbirler var," dedi.

Yol Güvenliği İçin Alınacak Tedbirler

Vali Canalp, yol güvenliğinin artırılması için alınacak tedbirleri şu şekilde sıraladı: "Yolun sağında ve solunda bulunan tesisler yol yapıldığında yoktu. Organize sanayi olmayan yerlerde gecekondu sanayileşme olduğunda trafik güvenliğini sağlamak zor oluyor. Bu refüj çalışması bittiğinde dikey trafik sona erecek ve hem yaya hem de araç güvenliği açısından daha iyi bir noktaya geleceğiz. Ayrıca, geçici olarak trafik güvenliğini sağlamak için 2 adet ışıklı kavşak inşa edilecek."

"Bu refüj çalışması bittiğinde dikey trafik sona erecek ve hem yaya hem de araç güvenliği açısından daha iyi bir noktaya geleceğiz." - Vali Ekrem Canalp

Düğün Salonlarının Mühürlenmesi

Batman Siirt çevre yolu üzerinde bulunan 6 düğün salonunun mühürleneceğini belirten Vali Canalp, "Güzergâh boyunca tespit ettiğimiz 6 düğün salonu var. Bu düğün salonları ile ilgili İl Özel İdaremiz şu anda gerekli idari işlemleri yapıyor ve mühürleme işlemleri başlamış durumda. Buradaki düğün salonları mühürlenecek ve faaliyetlerine izin verilmeyecek," dedi.

Geçici Trafik Düzenlemeleri ve Yeni Projeler

Vali Canalp, yolun tam anlamıyla tamamlanana kadar geçici trafik düzenlemeleri yapılacağını ve güvenliğin artırılması için çalışmalara devam edileceğini belirtti. "Hasankeyf yolu gibi, bu yol da duble yol olarak bitirildiğinde ayrılmış yol olacak, kenarlarında servis yolları olacak ve dikey trafik hareketi tamamen kesilecek. Bu süreçte geçici düzenlemelerle trafik güvenliğini sağlamayı hedefliyoruz," dedi.

Yol Güvenliği İçin Toplumsal Farkındalık

Bu tür kazaların önlenmesi için sadece altyapı çalışmalarının yeterli olmadığını vurgulayan yetkililer, toplumsal farkındalığın da artırılması gerektiğini belirtti. Sürücülerin hız limitlerine uyması, trafik kurallarına dikkat etmesi ve dikkatli olması gerektiği konusunda kamuoyuna çağrıda bulunuldu. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ