USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kendisinden Habersiz Alınan Kredi Kartı Yüzünden Zor Günler Yaşıyor

Kendisinden Habersiz Alınan Kredi Kartı Yüzünden Zor Günler Yaşıyor
05-03-2019 17:54

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kimlik bilgileri kullanılarak kredi kartı çıkarılan vatandaş, borcunun olmadığını ispatlamak için yaklaşık 13 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. İddialara göre, daha önce hiç Diyarbakır’da yaşamayan Mehmet Sıddık İrgi’nin kimlik bilgileri kullanılarak 2005 yılında Diyarbakır’daki bir banka şubesinden adına kredi kartı çıkarıldı.

Kartı alan kimliği belirlenemeyen şahsın yaptığı 5 bin liralık alışverişin ardından borçlandırılan İrgi, söz konusu kartın borçları ödenmeyince bankanın iletişime geçmesi üzerine borçlu olduğundan haberdar oldu.

13 yıldır hukuk mücadelesini sürdüren Mehmet Sıddık İrgi’den alınan imza örneklerinin kriminal incelemesi sonucunda ise sözleşmedeki imzaların kendisine ait olmadığı anlaşıldı.

Bu arada Diyarbakır ve Siverek’te vekalet verdiği iki avukatla borçlu olmadığını ispatlamaya çalışan Mehmet Sıddık İrgi, firmanın borcu ödemesi için mesaj attığını söyledi.

Aradan geçen sürede borcu yaklaşık 45 bin liraya ulaşan ve evine haciz geldiğini öne süren 6 çocuk babası İrgi, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok zor günler geçirdiğini ifade etti.

Yetkililerden destek beklediğini aktaran Mehmet Sıddık İrgi, şunları kaydetti: “2006’da bana bir evrak geldi. Adıma Diyarbakır’daki bir banka şubesinden kredi kartı alınarak 5 bin lira harcama yapılmış. Diyarbakır’a hastaneye gittim sadece. Diyarbakır’da ikamet etmedim, 21 yıldır Siverek’te yaşıyorum. Beni mağdur ettiler. Bugüne kadar borç 45 bin lira olmuş. Kimlik fotokopisinin üzerine başka bir fotoğraf konularak bu kart çıkarılmış. Bu kişiyi tanımıyorum. Çok zor durumdayız evimize haciz geldi.

Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı’ndan konuyla ilgili yardım talep eden İrgi, sorunun çözülmesini istedi.

Vesile İrgi (16) ise haciz nedeniyle evlerinde huzur kalmadığını dile getirerek, “Babam bu haciz olayı yüzünden mağdur oldu, evimizde huzur kalmadı. Benim babam Diyarbakır’a hastane dışında hiç gitmedi. Mağdur durumdayız.” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ