USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kızılay’ın Kan Bağışı Çağrısına Yoğun İlgi

Kızılay’ın Kan Bağışı Çağrısına Yoğun İlgi
09-02-2019 16:03

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde başlatılan kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Türk Kızılay’ının kan stokunun azalması nedeniyle harekete geçen Siverek Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi, gönüllülere çağrı yaparak kan bağışı konusunda destek istedi.

Gençlik merkezi yetkililerince Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen kan bağışı etkinliğinde yaklaşık 150 ünite kan toplandı.

Gençlik merkezi proje sorumlusu Ercan Ay Siverek Son Haber muhabirlerine yaptığı açıklamada, “Kış şartları dolayısıyla kan stoklarının azaldığını öğrendik ve gençlik merkezi olarak Kızılay’ın acil kan çağrısını dikkate alıp kan bağışı ekibi talebinde bulunduk.

Gençlik merkezimizin 15 gönüllüsüyle vatandaşlarımızı kan bağışıyla ilgili bilgilendirip kan vermelerini istedik.

Bu etkinlikle ön ayak olduğumuz için gururluyuz. Bize destek veren tüm bağışçılara teşekkür ederiz.” dedi.

Kızılay görevlilerine gün boyu yardımcı olduklarını söyleyen gençlik merkezi gönüllüsü Emir Güney ise, şunları söyledi

Mustafa Kemal Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim. Birkaç gün önce Kızılay tarafından kan bağışı çağrısı yapıldı.

Kızılay gençlik merkezimizin talebi üzerine buraya geldi ve bizde burada vatandaşları bilgilendirip, Kızılay çalışanlarına yardımcı olduk. Böyle bir etkinlik düzenledikleri için mutluyuz çünkü bir kan bir insan demektir.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, kış şartları nedeniyle kan bağışı oranının azaldığını vurgulayarak tüm Türkiye’ye acil kan bağışı çağrısında bulundu.

Türk Kızılay’dan yapılan açıklamaya göre Kınık, sosyal medya hesaplarından “Acil Duyuru” başlığıyla kan bağışı çağrısında bulundu.

Kınık mesajında, “Kan stoklarımız azaldı. Kan ihtiyacımız arttı. Kış şartları nedeniyle kan bağışı sayılarımızda ciddi düşüş var

Her gün hastalarımız için 9 bin ünite kan bağışı almak zorundayız. Sizleri Kızılay kan bağış noktalarımıza bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.Haber Adalet GELENER

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ