USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

15 Temmuz Gecesinin Anlam ve Önemi Nedir?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
16-07-2024 09:00
ANKARA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, büyük Türk milletinin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkma kararlılığını 15 Temmuz'da tüm dünyaya gösterdiğine işaret etti. Tatar, o gece vatanını canından aziz bilen Türk milletinin tankların, mermilerin karşısında dimdik durarak destan yazdığını belirtti.

Türk Milleti Demokrasiye Sahip Çıkıyor

Tatar, hain darbe girişiminin yıl dönümünde, demokrasiye ve milli iradeye her zaman bağlı olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğine kasteden hainler, Türk milletinin güçlü iradesi ve kahraman güvenlik güçlerinin fedakarlıkları sayesinde başarısızlığa uğratılmışlardır."

Türk milletinin, demokrasinin ve bağımsızlığın teminatı olan şehitlerin hatırası önünde saygıyla eğildiğini ifade eden Tatar, minnet ve rahmetle anıldıklarını belirtti. Gazilere de şükranlarını sunan Tatar, sağlık ve huzur dolu bir yaşam diledi.

15 Temmuz'un Gelecek Nesillere Mesajı Nedir?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, 15 Temmuz'un sadece bir tarih olmadığını, aynı zamanda Türk milletinin birliğini, beraberliğini ve demokrasiye olan inancını pekiştiren bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Bu önemli günün, gelecekteki nesillere demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkma konusunda ilham vermesi gerektiğini vurguladı.

Tatar'ın mesajı, 15 Temmuz'un unutulmaması ve bu direnişin ruhunun gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğinin altını çiziyor. Bu tarih, Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde neler başarabileceğini tüm dünyaya gösterdiği bir gün olarak hafızalarda yer alacak.

"Cumhuriyetin bölünmez birlik ve beraberliği için canlarını feda ederek, demokrasinin ve bağımsızlığın teminatı olan şehitlerin hatırası önünde saygıyla eğiliyor, minnet ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize de şükranlarımı sunuyor, sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyorum."

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Türk milletinin demokrasiye ve bağımsızlığa olan inancının bir simgesi olarak her yıl büyük bir onur ve gururla anılmaya devam edecek.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ