USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mardin’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliği

Mardin’de gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı, unutulmaz anlarla doluydu. Peki, etkinlikte neler yaşandı?

Mardin’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliği
16-07-2024 10:15
MARDİN

Fotoğraf Sergisi ile Başlayan Program

Mardin’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen anma programı, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilmiş fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Fotoğraf Sergisi" ile başladı. Serginin ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile program devam etti.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’un Duygusal Konuşması

Programda konuşan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümünde şehitleri ve gazileri andı. Akkoyun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün ülke tarihimizin en alçak darbe girişiminin 15 Temmuz ihanetinin 8. yıl dönümündeyiz. Sözlerimin başında o gece hain darbe girişiminde darbecilerin kullandığı uçaklara, helikopterlere, tanklara, silahlara karşı koyarken şehadet mertebesine erişen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Gazilik payesi ile müşerref olan kardeşlerimize de hayırlı ömürler, sağlık ve huzur diliyorum. Biz biliyoruz ki şüheda, Hazreti Peygamber Efendimize komşudur ve mertebeleri alidir. Rabbim bizleri şehitlerimizin yolundan ayırmasın.”

Tarihten İlham Alan Milletin Mücadelesi

Vali Akkoyun, 15 Temmuz gecesi milletin Malazgirt’ten İstanbul’un Fethi’nden, Çanakkale Zaferi’nden ve Kurtuluş Savaşı’ndan aldığı güç ve ilhamla hainlere karşı mücadele ettiğini belirtti. Akkoyun, şunları kaydetti:

“Aziz milletimiz o gece emsaline az rastlanır yiğitçe bir mücadeleyle, vatan toprağında yatan enbiya ve evliyalarının da dualarıyla onurunu ve bağımsızlığını namerde bırakmamıştır. Bugün, 'Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet' şiarıyla milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek 85 milyon bir bütün olarak Türkiye Yüzyılındayız. Hamd olsun.”

Hain Planları Bozan Yiğitlerimiz

Akkoyun, konuşmasının devamında 15 Temmuz gecesi tankların önüne yatan, hainlerin planlarını bozan kahraman şehitleri ve gazileri unutmayacaklarını vurguladı. Şöyle devam etti:

“O gece sabahı beklemeden, bir saniye bile düşünmeden, gözlerini bir an kırpmadan, hainlerin planlarını bozmak için tankların önüne yatan yiğitlerimizi, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız.”

FETÖ ile Mücadele Kararlılığı

Devletin, FETÖ hain terör örgütüne yönelik operasyonlara ve çalışmalara ara vermeden devam ettiğini belirten Akkoyun, FETÖ’cü hainlerin nerede gizlenirse gizlensinler, kimlerden medet umarlarsa umsunlar son FETÖ’cü yakalanıncaya kadar mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

“Milletimizin kanını döken, ülkemiz üzerine sinsi planlar yapan hiçbir habis oluşumun ve terör örgütünün varlığına dünyanın neresinde olursa olsun asla izin vermedik ve vermeyeceğiz. Allah bu kutlu mücadelede Devletimizin, milletimizin ve güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun.”İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ