USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mardin Nusaybin’de İki Otomobil Çarpıştı

Kaza nasıl meydana geldi? Yaralıların sağlık durumu nasıl?

Mardin Nusaybin’de İki Otomobil Çarpıştı
01-10-2024 17:15

Nusaybin-Midyat Yolunda Feci Kaza

Mardin’in Nusaybin ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 11 kişi yaralandı. Kaza, Nusaybin-Midyat kara yolunun kırsal Kalecik Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Henüz sürücülerin kimlikleri belirlenemeyen 27 AEA 48 plakalı otomobil ile 47 LD 236 plakalı otomobil, yolda çarpıştı. Araçlardaki yolcular, kazanın şiddetiyle savrularak çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olay Yerine Hızla Müdahale Edildi

Kaza sonrasında çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine hızla 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, araçlarda sıkışan yaralılara müdahale ederek onları kurtardı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

"Ekipler hızla olay yerine ulaştı ve yaralıların hastaneye sevkini sağladı. Kazanın şiddeti büyüktü, ancak tüm yaralılara hızlı bir müdahale yapıldı." - Olay yerindeki bir görgü tanığı

Yaralıların Sağlık Durumu

Kazada yaralanan Nurcan E, Süleyman I, Hakan Y, Alaaddin Ü, Hüseyin E, Nurullah N, Muhammet D, Veysel Y, Süleyman T, Abdurahman E. ve Nahide E., hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumları hakkında detaylı bilgi verilmezken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Hastanede tedavileri devam eden yaralıların durumu yakından takip ediliyor.

Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Polis ekipleri, kazanın nasıl meydana geldiğini belirlemek için soruşturma başlattı. İlk incelemelere göre, yolun durumu ve araçların hızının kazaya sebep olmuş olabileceği değerlendiriliyor. Olay yeri incelemesinin ardından araçlar çekici yardımıyla kaldırılarak yol yeniden trafiğe açıldı.

Güvenli Sürüş Uyarısı

Bu tür kazalar, trafikte güvenli sürüş ve dikkatli olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Özellikle kırsal bölgelerde ve ana yollarda hız sınırlarına dikkat edilmesi ve yol şartlarına uygun şekilde araç kullanılması gerektiği yetkililer tarafından sık sık vurgulanıyor. Nusaybin-Midyat yolunda artan trafik kazaları da sürücülerin daha dikkatli olmasını gerektiriyor.

Yol Güvenliği İçin Tedbirler

Yetkililer, bu tür kazaların önlenmesi için Nusaybin-Midyat yolu gibi yoğun kullanılan yollarda ek güvenlik önlemleri alınması gerektiğini belirtiyor. Özellikle hız denetimlerinin artırılması ve trafik işaretlemelerinin iyileştirilmesi, kazaların önüne geçmek adına önemli bir adım olabilir. Kazaların sık yaşandığı bu yol güzergahında, sürücülerin dikkatli olması konusunda uyarılar yapıldı. AA

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ