USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Marketlerde ve Kırtasiyelerde Etiket Denetimi Yapıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılında Başlayan Denetimler

Marketlerde ve Kırtasiyelerde Etiket Denetimi Yapıyor
14-09-2023 00:05

Marketler ve Kırtasiyeler Hedefte

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, il genelinde marketler ve kırtasiyelerde etiket denetimi gerçekleştiriyor. Peki, bu denetimler ne amaçla yapılıyor ve sonuçları ne oluyor?

6502 Sayılı Kanuna Göre Etiket Kontrolü

Zabıta Daire Başkanlığı, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte marketlerde ve kırtasiyelerde denetimlerini arttırdı. Ekipler yaptığı denetimlerde, 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun gereği kırtasiye ürünlerinde etiket olup olmadığını kontrol ediyor.

4 İş Yerine Cezai İşlem Uygulandı

Denetimler sonucunda fiyat etiketi bulunmayan iş yerlerine gerekli uyarılar yapılarak 4 iş yerine cezai işlem uygulandı. Peki, cezai işlem nedir ve ne kadar?

Cezai işlem uygulanan iş yerlerine para cezası verilmekte olup, bu ceza 6502 sayılı kanunun ilgili maddelerine göre belirlenmektedir.

Fiyat Etiketi Olan 11 İş Yeri

Denetimlerde fiyat etiketi bulunan 11 iş yerine ise uygunluk evrakı düzenlendi. Peki, bu evrak ne işe yarıyor?

Uygunluk evrakı düzenlenen iş yerleri, tüketicilere ürünlerin fiyatlarını doğru ve açık bir şekilde gösterme yükümlülüğünü yerine getiriyor.

Vatandaşların Rolü

Vatandaşların bu konuda tespit ettikleri sorunları Alo 153’e bildirmeleri halinde gerekli işlemler yapılacak. Siz de tüketici haklarına saygı gösterilmesi için aktif bir rol oynayabilirsiniz.

Denetimler Devam Edecek

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sorun yaşamaması için fiyat etiketi denetimlerine devam edecek. Peki, bu denetimler ne sıklıkla yapılıyor?

Büyükşehir Belediyesi, periyodik olarak marketlerde ve kırtasiyelerde fiyat etiketi denetimleri gerçekleştirerek tüketici haklarını koruma misyonunu sürdürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ