USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mercidabık Zaferi ve Fırat Kalkanı Harekatı'nın Yıldönümünde Kilis'te Anma Töreni

Türk tarihinde derin izler bırakan Mercidabık Zaferi ve Fırat Kalkanı Harekatı'nın yıl dönümleri Kilis'te nasıl anıldı?

Mercidabık Zaferi ve Fırat Kalkanı Harekatı'nın Yıldönümünde Kilis'te Anma Töreni
25-08-2024 10:00

Törenin Açılışı ve Çelenk Sunumu

Kilis'in Yavuzlu köyünde düzenlenen anma töreni, Vali Tahir Şahin ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Coşkun Karaca'nın Yavuz Sultan Selim Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Tören, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Vali Şahin'den Anlamlı Konuşma

Vali Tahir Şahin törendeki konuşmasında, Mercidabık Zaferi'nin Osmanlı İmparatorluğu için bir dönüm noktası olduğunu ve bu zaferin, Orta Doğu ve Afrika'da uzun süreli Osmanlı egemenliğinin başlangıcı olduğunu vurguladı. Ayrıca, modern zamanlarda yaşanan çatışmaların bölgedeki barışı tehdit ettiğini belirtti ve Türkiye'nin her zaman mağdurların yanında olduğunu ifade etti.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın Önemi

Vali, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8. yıl dönümünü de anarak, harekatın bölgede güvenlik ve barışın sağlanması, terör tehditlerinin bertaraf edilmesi ve Suriyeli mültecilerin güvenli şekilde ülkelerine dönüşlerini kolaylaştırmak amacıyla yapıldığını anlattı. Bu operasyonun da Türk askeri tarihinde önemli bir başarı olarak kaydedildiğini dile getirdi.

Komutanın Günün Anlam ve Önemine Dair Sözleri

Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Coşkun Karaca da yaptığı konuşmada, Mercidabık Zaferi ve Fırat Kalkanı Harekatı'nın stratejik önemine değindi ve bu tür anma törenlerinin gelecek nesillere ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Katılımcılar ve Etkinlikler

Törene Kilis milletvekilleri, yerel yöneticiler, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, şiir okumaları, halk oyunları gösterileri ve okçuluk etkinlikleri ile son buldu. Ayrıca yapılan dualarla şehitler anıldı ve barış için temennilerde bulunuldu. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ