USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Bilek Güreşçisinden Yöresel Malzemelerle "Pirano" Pizza

Bir bilek güreşçisi neden pizza yapmaya başladı? "Pirano" pizzası nasıl bu kadar popüler oldu?

Milli Bilek Güreşçisinden Yöresel Malzemelerle "Pirano" Pizza
04-08-2024 10:15
DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde yaşayan ve bilek güreşinde Avrupa şampiyonu ünvanına sahip milli sporcu Medine Gökhan, ilçenin eski adı Piran'dan esinlenerek "Pirano" ismini verdikleri, yöresel ürünlerle yapılan bir pizza yaratıyor. Medine Gökhan, kendi elleriyle hazırladığı bu pizzayla büyük beğeni topluyor.

Medine Gökhan'ın Hikayesi

Medine Gökhan, 5 kez Türkiye şampiyonu, bir kez Avrupa şampiyonu olmuş ve iki kez dünya ikinciliği elde etmiş bir milli sporcu. 2019 yılında bilek güreşi sporuna başlayan Gökhan, başarılarını pizza ustalığı ile taçlandırıyor. "Pirano" pizzasının hamurunu kendi elleriyle açan ve yerel malzemelerle hazırlayan Gökhan, bu lezzeti müşterilerine sunuyor.

Pirano Pizzasının Özellikleri

Pirano pizzası, tamamen yerli malzemelerle hazırlanıyor. Medine Gökhan, pizzanın hamurunu özenle mayalayıp donduruyor ve ardından kendi elleriyle açarak malzemeleri hazırlıyor. Kavurma, köy domatesleri, kırmızı biber, mantar ve zeytin gibi malzemelerle yapılan bu pizza, özel el yapımı soslarla lezzetlendiriliyor. Gökhan, "Hazır malzeme kullanmıyoruz, bütün malzemeler bize ait" diyor.

Müşterilerin Tepkileri

Müşteriler, Pirano pizzasını çok beğeniyor ve sık sık tekrar ziyaret ediyor. Gökhan, "Buraya gelen tekrardan mutlaka geliyor. Çünkü pizzamıza baya beğeni var şu anda. Dışarıya servis de yapıyoruz, paketlerimiz var. Bizi diğer pizzalardan ayıran şey, bütün malzemelerin bize ait olmasıdır" diyor. Bu özgünlük ve kalite, Pirano pizzasının popülerliğini artırıyor.

Bilek Güreşi ve Pizza Ustalığı

Medine Gökhan, bilek güreşi sporuna devam ederken aynı zamanda pizza ustalığı yapıyor. Hedefinde tekrar Türkiye şampiyonu olmak olan Gökhan, boş zamanlarında kadınlara ek ders veriyor ve spor eğitimi sağlıyor. Gökhan, "Zayıflamak için bize başvuranlar oluyor. Onlara eğitim veriyoruz. Aynı zamanda gelip burada da çalışıyorum pizza ustalığını yapıyorum" şeklinde konuşuyor.

Bilek Güreşi Masası ve Müşteri Aktiviteleri

Medine Gökhan, iş yerine kurduğu bilek güreşi masasında müşterilerle maç yapıyor. Gökhan, "Bilek güreşi masasını buraya getirmemizin amacı boş zamanlarımızda burada hem maç yapıyorum hem Türkiye Şampiyonasına hazırlık yapıyorum. Gelen müşterilerimize de aynı zamanda bir aktivite olarak uyguluyoruz. Beni yenen müşterilerimize Pizza Pirano’yu ücretsiz olarak ikram ediyoruz" diyor. Bu etkinlik, müşteriler için eğlenceli ve teşvik edici bir deneyim sunuyor.

"Hazır malzeme kullanmıyoruz, bütün malzemeler bize ait." - Medine Gökhan

Medine Gökhan'ın yaratıcı yaklaşımı ve tutkusu, Pirano pizzası ile birleşerek hem yerel lezzetleri tanıtıyor hem de spora olan bağlılığını sürdürüyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ