USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mutlu Kaya, Ablasının Acısıyla Yarım Bıraktığı Tedaviye Yeniden Başladı

Mutlu Kaya, yaşadığı büyük acıların ardından yeniden hayata nasıl tutundu? Refleksoloji tedavisiyle eski sağlığına kavuşabilecek mi?

Mutlu Kaya, Ablasının Acısıyla Yarım Bıraktığı Tedaviye Yeniden Başladı
06-09-2024 15:15
DİYARBAKIR

Zorlu Bir Hayat Mücadelesi

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, 2015 yılında bir ses yarışmasında adını duyuran Mutlu Kaya, erkek arkadaşı tarafından başından vurulması sonucu ağır yaralanmıştı. Uzun süren yaşam mücadelesi veren Kaya, fiziksel ve zihinsel iyileşme süreci için fizik tedaviye başlamıştı. Ancak 4 yıl önce ablası Dilek Kaya’nın erkek arkadaşı tarafından öldürülmesi, Mutlu Kaya’yı derinden etkiledi ve tedavisini yarım bırakmasına neden oldu.

Ablasının Ölümüyle Gelen Depresyon

Mutlu Kaya, ablasının trajik ölümü sonrasında içine kapanarak hem fiziksel hem de ruhsal sağlığını ihmal etti. Yürüme ve konuşmada ciddi ilerleme kaydetmişken bu olay, onu tekrar geriye götürdü. Ancak aradan geçen 4 yılın ardından, ablasının ona verdiği mücadele gücünü hatırlayarak yeniden tedaviye başlamaya karar verdi. Kaya, "Ablam olsaydı, mücadele etmemi isterdi" diyerek, yeniden hayata tutunmaya karar verdi.

Refleksoloji ile Yeniden Umut

Mutlu Kaya, yeniden refleksoloji tedavisine başladı. Bu tedavi yöntemi, ayak tabanındaki sinir uçlarına yapılan uyarılarla beyne sinyal göndererek vücudun yeniden işlev kazandırılmasını hedefliyor. Kaya, daha önce bu tedaviyle önemli ilerlemeler kaydetmişti. Şimdi yeniden refleksoloji uzmanı Mehmet Savaş ile çalışmaya başlayan Mutlu, dört seans sonunda iyileşme belirtileri göstermeye başladı. "Mehmet hocama güveniyorum, kısa sürede sonuç aldım" diye belirten Kaya, yeniden umut dolu bir süreçte olduğunu dile getirdi.

Refleksoloji Tedavisinin Süreci

Refleksoloji Uzmanı Mehmet Savaş, Mutlu Kaya’nın daha önce 8 aylık bir tedavi süreci geçirdiğini ancak ablasının ölümüyle bu tedaviye ara vermek zorunda kaldığını belirtti. Savaş, “Mutlu, hem yürüme hem konuşma becerilerinde ilerleme kaydetmişti ancak tedaviyi bırakınca bu becerilerde gerileme oldu. Şimdi haftada dört gün sürecek yeni bir tedavi sürecine başladık. Her seans, sinir sonlarını uyararak beynin işlevini yeniden kazanmasını sağlıyor” dedi.

Tedavi Umut Veriyor

Mehmet Savaş, refleksoloji tedavisinin sabır gerektiren, yavaş ama etkili bir süreç olduğunu belirtti. “Tedavimiz uzun sürüyor, adeta nakış işler gibi. Her seans ortalama 20-25 dakika sürüyor, Mutlu için bu süreyi 40 dakika ile 1 saate çıkarıyoruz,” diyen Savaş, tedavinin olumlu sonuçlar verdiğini ve gelecek süreçte daha büyük gelişmeler beklediklerini ifade etti. Mutlu Kaya’nın yeniden sağlığına kavuşması, sadece onun için değil, çevresindeki herkes için büyük bir umut kaynağı.

Mutlu'nun İleriye Dönük Hedefleri

Mutlu Kaya, yeniden tedaviye başlamasıyla birlikte geleceğe daha umutlu bakmaya başladı. Fiziksel gelişimlerinin yanında, ruhsal olarak da güçlendiğini söyleyen Kaya, bu süreçte kendisine destek olan herkese teşekkür etti. “Daha iyi olacağıma inanıyorum,” diyen Mutlu, hayata tutunma mücadelesini sürdürmeye kararlı. Tedavisi devam eden Kaya, ilerleyen günlerde daha büyük adımlar atmayı hedefliyor.

Mutlu Kaya "Ablam olsaydı, mücadele etmemi isterdi. Bu yüzden yeniden ayağa kalkmak için çalışıyorum." -  İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ