USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Samsung Electronics ve IOC, Dijital Olimpiyat Topluluğu Projesini Tanıttı

Samsung ve IOC'nin yeni dijital olimpiyat topluluğu projesi hangi amaçlarla ve nasıl hayata geçirildi?

Samsung Electronics ve IOC, Dijital Olimpiyat Topluluğu Projesini Tanıttı
02-08-2024 12:31

Projenin Tanıtımı ve Katılımcılar

Samsung Electronics, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile birlikte geliştirdiği "Together for Tomorrow, Enabling People" adlı dijital olimpiyat topluluğu projesini Paris'te düzenlediği etkinlikle tanıttı. Etkinlik, Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için özel olarak tasarlanan çok işlevli sergi alanı SPOT24'te gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında IOC Başkanı Thomas Bach, IOC Televizyon ve Pazarlama Hizmetleri Müdürü Anne-Sophie Voumard, Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Başkanı Andrew Parsons, Samsung Electronics Küresel Pazarlama Ofisi Başkanı YH Lee ve Samsung Electronics Avrupa Ofisi Başkanı Il-kyung Sung yer aldı.

Projenin Amaçları ve Kapsamı

Proje, Samsung ve IOC işbirliğiyle, özellikle gençlerin olimpiyat hareketine çeşitli programlar üzerinden dahil olmalarını hedefliyor. Dijital olimpiyat topluluğu, başta olimpiyatları takip eden sporseverler olmak üzere herkesin katılımına açık. Proje, katılımcıların "olimpik değerler ruhuyla çözümler önerebilmelerine, harekete geçebilmelerine ve yaratıcı olabilmelerine destek olmak amacıyla tasarlanmış yeni bir topluluk" olarak tanımlanıyor.

Projenin İçeriği ve Yenilikçi Yaklaşımlar

Proje kapsamında, üç ana inisiyatif başlatılıyor. "Solve Challenge", IOC'nin "Olympism365" öncelikleriyle uyumlu olarak, sosyal zorluklara karşı spor ve teknolojiyi kullanarak yenilikçi çözümler tasarlamaları için gençleri güçlendiriyor. "Move Challenge", Samsung'un akıllı telefonları üzerinden dünyanın her yerindeki olimpiyat tutkunlarını daha fazla hareket etmeye teşvik ediyor. "Create Challenge" ise katılımcıların dijital sanat topluluğuna Samsung'un akıllı cihazları ve "S Pen" ile katılarak yaratıcılıklarını sergilemelerine olanak tanıyor.

"Daha parlak bir geleceğe doğru cesur ve anlamlı mücadeleler verecekleri bu yolda, gençlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz." - YH Lee

Projenin Elçileri ve Katılımcıları

Projenin global elçileri arasında Güney Kore Milli Voleybol Takımı'nın eski oyuncularından Yeon Koung Kim, İngiltere Kaykay Takımı'ndan Andy Macdonald, Avustralyalı paralimpik atlet Madison de Rozario ve "The Rapping Science Teacher" olarak bilinen İngiliz içerik üreticisi Matt Green bulunuyor. Ayrıca, Samsung'un "Solve for Tomorrow" programında başarı gösteren 10 takım, "Together for Tomorrow, Enabling People" elçisi olarak seçildi.

Geleceğe Yönelik Vizyon ve Hedefler

Proje, dünya genelindeki olimpiyat ve paralimpik oyunları seyircilerinin olimpik hareketi daha yakından deneyimleyerek onun bir parçası olabilmelerini sağlamak amacıyla geliştirildi. Genç nesillere odaklanan program, sürdürülebilir kalkınmanın teşvik edilmesi ve toplumsal sorunlara çözümler üretilmesi için gençleri desteklemeyi amaçlıyor.

Görüşler ve Beklentiler

IOC Başkanı Thomas Bach, Samsung Solve for Tomorrow'un gençlere sunduğu fırsatları etkileyici bulduğunu belirterek, "Yarının yenilikçileri olacak bu gençlerin gezegenimizin karşı karşıya kaldığı çeşitli sorunlara çözümler bulduğunu görmek için sabırsızlanıyorum," dedi. Samsung Electronics Küresel Pazarlama Ofisi Başkanı YH Lee ise projenin, IOC ile uzun süredir devam eden işbirliklerinin değerli bir sonucu olduğunu vurguladı.

Samsung Electronics, IOC, dijital olimpiyat topluluğu, Paris 2024, gençlik programları, spor ve teknoloji

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7