USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

NİSSİBİ KÖPRÜSÜNDE MOTORLA GEZİ TURLARI ARTTI

NİSSİBİ KÖPRÜSÜNDE MOTORLA GEZİ TURLARI ARTTI
05-09-2020 17:10

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesiyle Adıyaman Kâhta ilçelerinin birbirine bağlayan Türkiye’nin üçüncü asma köprüsü olan Nissibi köprüsü bölgede ticarete ve turizme büyük katkı sağlarken, Bölgeye gelen ziyaretçiler köprünün çevresinde motor keyfi yapıp doğal güzelliklerin tadına varıyorlar.

Türkiye’nin 3. Büyük asma köprüsü konumunda olan Nissibi köprüsünün yanında Siverek Belediyesince yaptırılan Recep Tayip Erdoğan mesire alanına her gün yüzlerce ziyaretçi gelirken bazıları motor ve teknelerle bölgeyi gezmek istemeleri bu alanda yeni bir iş kolu oluşturdu.

Takoran bölgesinde yaşayan vatandaşlar motorla balıkçılığın yanısıra bölgeye gelenleri Atatürk barajında gezdirmek ve bu işten para kazanmak için yeni tekneler ve motorlar alarak bölgeye gelen yerli ve yabancı Turistlere nehir turları düzenliyorlar.

Bölgenin tanıtılması bölgenin turizme kazandırılması amacıyla tanıtım programları yapan Fırat Gezginler kulübü Başkanı Ferit Akçalı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti” Bölgenin doğal güzelliklerini, koylarını gelen misafirlere tanıtmak için kulüp olarak bizde bir tekne satın aldık. Bölgede çok sayıda insan turizm ticareti yapmak için tekne satın almış bölgede şu anda elektrikli tekneler bile var çevre köylerde yaşayan insanlar motor satın alarak hem modern balıkçılık hem de bölgeye gelen insanları gezdirmek amacıyla motor almışlar bunlar güzel gelişmeler ama bölgenin tamamen doğal turizmin hizmetine girmesini talep ediyoruz ve bu amaçla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ