USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Organik Ürünler Pazarında Büyük İlgi

Mardinli köylülerin getirdiği organik ürünler, semt pazarında nasıl bu kadar hızla tükeniyor?

Organik Ürünler Pazarında Büyük İlgi
28-08-2023 14:52

Mardin Köylüsünün Organik Pazar Başarısı

Mardin’deki yerli üreticiler, doğal yetiştirdikleri ürünleri semt pazarında satışa sunuyor. Üretimlerini tamamen organik yöntemlerle gerçekleştiren vatandaşlar, bu doğal ürünleri makul fiyatlarla sununca yoğun ilgiyle karşılaşıyor. Özellikle domates, patlıcan ve biber gibi sebzeler 10 lira gibi uygun fiyatlarla satışa sunuluyor.

Üreticilerin Görüşleri

Abdülhakim Deniz, köy pazarına getirdikleri organik ürünlerin hızla tükendiğini belirterek, “Her köyden geliyor. Yoğurt, süt, acur hepsi organik. Fiyatlar ne çok ucuz ne de pahalı, gayet makul. Akşama kadar ürün kalmıyor.” şeklinde ifade etti.

Pazarın kış aylarına kadar süreklilik arz ettiğini belirten Hüseyin Deniz, “Kavun, incir, karpuz, patlıcan gibi birçok ürün bulunuyor. Satışlar oldukça iyi. Yoğurtlar 90-100 TL arasında satılıyor. Pazar, yılın 6. ayında başlayıp 9. ayına kadar devam ediyor." dedi.

İstanbul’dan Gelen Ziyaretçi Gözünden Pazar

İstanbul’dan pazarı ziyaret eden Abdurrahman Esen, Mardin’in bu organik pazarına hayran kaldı. “Burası çok güzel ve uygun. İstanbul’da oturuyorum ama buradaki fiyatlar ve ürünler çok daha iyi. Gerçekten güzel bir pazar kurulmuş, biraz dar olsa da. Buradan üzüm, kavun, yumurta, peynir gibi ürünleri alıyorum. Hem fiyatlar hem ürün kalitesi açısından harika.” şeklinde konuştu.

Burası çok güzel ve uygun. İstanbul’da oturuyorum ama burası çok ucuz ve güzel. Güzel bir pazar kurulmuş ama biraz dar. Yapanlara çok teşekkür ederim. - Abdurrahman Esen

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ