USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Park Halindeki Araçlar Alevlere Teslim

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde park halindeki iki araç aniden alev aldı. Bu yangının sebebi neydi ve itfaiye ekipleri yangını nasıl söndürdü?

 Park Halindeki Araçlar Alevlere Teslim
26-07-2024 09:04
DİYARBAKIR

Yangının Başlangıcı ve Yayılma Süreci

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi Leylek 1. Sokak'ta park halinde bulunan 21 ADR 812 plakalı otomobil, henüz belirlenemeyen bir sebeple aniden alev aldı. Otomobilde meydana gelen patlama sonucu, alevler önünde park halinde bulunan ve aynı kişiye ait olduğu öğrenilen 21 ADS 184 plakalı minibüse sıçradı.

Acil Müdahale ve İtfaiyenin Hızlı Çalışması

Yangının büyümesiyle birlikte çevredekiler durumu hızla ihbar etti. Olay yerine 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekipleri hızla sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangının kontrol altına alınması ve çevredeki diğer araçlara sıçramasını engellemek için büyük bir çaba gösterdi.

Yangının Sonuçları ve Hasarın Boyutu

Yangın itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucu kısa sürede söndürüldü. Ancak yangın sonucu her iki araç da kullanılamaz hale geldi. Araçların tamamen yanması, olayın ciddiyetini gözler önüne serdi ve mahallede büyük bir endişeye yol açtı.

Mahalle Sakinlerinin Tepkileri

Mahallede yaşayan Hasan Ers, yangınla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, yanan araçların 2 yıldır burada park halinde olduğunu ve kapılarının açık olduğunu ileri sürdü. Ers, "Bu araçlar uzun süredir burada duruyordu ve herhangi bir güvenlik önlemi alınmıyordu. Yangının sebebi ne olursa olsun, daha dikkatli olunmalıydı." diyerek tepkisini dile getirdi.

Güvenlik ve Alınacak Önlemler

Yangın sonrası yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için çeşitli önlemler alacaklarını belirtti. Park halindeki araçların güvenliği ve düzenli kontrollerin yapılması gerektiği vurgulandı. Özellikle uzun süre kullanılmayan araçlar için daha sıkı güvenlik önlemleri alınması gerektiği belirtildi.

Yangının Sebebi ve Soruşturma

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememiş olsa da, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bu tür olayların nedenleri ve olası tehlikeleri hakkında bilinçlendirme çalışmalarının artırılması gerektiği düşünülüyor. Mahalle sakinleri, olayın aydınlatılması ve güvenlik önlemlerinin artırılması konusunda yetkililerden hızlı ve etkili adımlar bekliyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ