USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

"Hedefimiz, Tam Bağımsız Kalkınma"

düzenlenen iş dünyası toplantısında hangi ekonomik hedefler gündeme geldi? Bakan Işıkhan’ın yerli ve milli kalkınma vurgusu ne anlama geliyor?

 "Hedefimiz, Tam Bağımsız Kalkınma"
09-09-2024 19:30

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin’de düzenlenen “İş Dünyası İstişare Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tam bağımsız bir kalkınma sürecini yerli ve milli unsurlar temelinde gerçekleştireceğini vurguladı. Bakan Işıkhan, iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, ülkenin kalkınması için işçi, işveren ve devlet işbirliğinin önemine dikkat çekti.

"Gece Gündüz Çalışıyoruz"

Çalışma hayatında ve ekonomide istikrar sağlamak için bakanlık olarak gece gündüz çalıştıklarını belirten Işıkhan, iş dünyasıyla yapılan bu tür istişare toplantılarının önemli olduğunu söyledi. Mardin’in sorunlarını çözüme kavuşturmak için tüm imkanların seferber edileceğini ifade eden Bakan, iş dünyasına destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi. "Siz çalışın, biz destekleriz" diyerek işverenlerin yanında olduklarını belirtti.

Kadın İstihdamına Önemli Katkı

Bakan Işıkhan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla işverenlerle işçileri buluşturduklarını ve işsizliğin azaltılması adına çeşitli projeler geliştirdiklerini dile getirdi. "İş Pozitif" projesiyle 460 binden fazla kadının istihdam edilmesine katkı sağladıklarını açıklayan Işıkhan, bu projeyle kadınların işgücüne katılımını artırarak, işverenlerin de ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları bulmasını kolaylaştırdıklarını belirtti.

Ekonomik Dalgalanmalara Karşı Çözüm

Türkiye’nin kalkınma sürecinde zaman zaman dalgalanmalar yaşansa da genel gidişatın olumlu olduğunu belirten Işıkhan, ekonomik yükselişin uzun vadede refah getireceğini söyledi. Türkiye’nin yüzyıllık kalkınma planlarına odaklandığını vurgulayan Bakan, iş dünyasının desteğiyle bu hedeflere adım adım yaklaşıldığını kaydetti. Ayrıca, iş ve ev hayatını uyumlaştırmakta zorlanan vatandaşlara yönelik yeni projelerin de hayata geçirileceğini ifade etti.

İstihdam ve İhracatta Yükselen İvme

Türkiye’nin savunma sanayi, sosyal güvenlik ve ihracat alanlarında dünya ölçeğinde örnek alınan bir ülke haline geldiğini belirten Işıkhan, istihdam ve iş gücünde de önemli bir artış yakaladıklarını söyledi. Bakan, işverenlerin karşılaştığı zorlukları azaltmaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü ve iş gücü uyum programıyla yeni fırsatlar yaratılacağını vurguladı.

Mardin’in Ekonomik Potansiyeli

Mardin’in hem tarih hem de üretim açısından bölgenin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Bakan Işıkhan, bu şehrin tarım, sanayi ve turizmde büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Mardin’in geleceği için iş dünyasıyla birlikte hareket ederek kalkınmayı sürdüreceklerini ifade eden Işıkhan, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat vizyonuyla Türkiye’nin büyümeye devam edeceğini belirtti.

Toplantıya Geniş Katılım

Toplantıya AK Parti Mardin milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, AK Parti İl Başkanı Mehmet Uncu, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik ve bölgedeki iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Toplantıda, bölgedeki yatırımcıların karşılaştığı zorluklar, çözüm önerileri ve gelecekte yapılması planlanan projeler ele alındı.

Vedat Işıkhan "Hedefimiz, tam bağımsız bir kalkınma sürecini yerli ve milli unsurlar temelinde gerçekleştirmektir." -  AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7