USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sağlıklı Gıda İçin Yeni Adım: Gıda Denetim Koordinasyonu Kuruldu

Vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 ilçe belediyesiyle birlikte kurulan "Gıda Denetim Koordinasyonu" neler getiriyor?

Sağlıklı Gıda İçin Yeni Adım: Gıda Denetim Koordinasyonu Kuruldu
15-07-2024 13:15
DİYARBAKIR

Gıda Denetim Koordinasyonu Nedir?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla 17 ilçe belediyesiyle "Gıda Denetim Koordinasyonu" kurdu. Bu koordinasyon ile ilçe belediyeleri personeline kapsamlı bir gıda denetimi eğitimi verildi. Peki, bu eğitimler nasıl gerçekleşti ve içeriğinde neler vardı?

Eğitim Programının İçeriği

Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı uzman personeli, ilçe belediyelerinde gıda denetimi yapan ekiplere " Gıda denetimi nasıl yapılmalıdır, hukuki dayanaklar ve gıda mevzuatı" konularında bilgi verdi. Bu eğitimler, teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamaları da içeriyor. Eğitimde teorik olarak anlatılan bilgiler, saha çalışmalarıyla destekleniyor.

“Denetimlerin daha etkili olmasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, 17 ilçe belediyesiyle Gıda Denetim Koordinasyonu kurulmasını sağladı.”

Saha Çalışmaları ve Uygulamalar

İlk etapta merkez ve kırsal ilçelerde Büyükşehir Belediyesi adına gıda denetimi yapacak ekiplere, gıda denetiminin nasıl yapılacağı teorik olarak anlatıldı. Bu aşamada, birime bağlı gıda denetim ekipleri tarafından ilçelere gidilerek denetimlerin sahada nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterildi. Bu uygulamalı eğitimler, gıda güvenliğinin sağlanmasında büyük bir rol oynayacak.

Gelecek Adımlar ve Süreçler

Halkın güvenli gıdaya ulaşımını sağlamak için denetim ve eğitimler devam edecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bu yeni adımı, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini garanti altına almayı hedefliyor. Bu süreçte, sürekli eğitim ve denetimlerle gıda güvenliği en üst düzeyde tutulacak.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ