USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Saklı Cennet Takoran Vadisi Dünyaya Tanıtılacak

Saklı Cennet Takoran Vadisi Dünyaya Tanıtılacak
03-08-2019 14:19

Fırat gezginler kulübü büyük tak oran festivali için kolları sıvadı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin Fırat nehri kıyısında bulunan, Diyarbakır Çermik İlçesiyle, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçeleri sınırlarına kadar Fırat Nehri Sınırı boyunca yaklaşık 120 Km suyla çevirili Siverek ilçesi sınırları boyunca uzanan Fırat nehrinde Atatürk Barajı için Su tutulmaya Başlamasıyla bölgede kendiliğinden oluşan bir çok adacığını yanısıra , doğal güzelliği ve yeşiliyle bölgede saklı cennet olarak tanınan, Türkiye’de dördüncü asma köprünün bulunduğu takoran bölgesinin dünyaya tanıtılması amacıyla Eylül ayında Büyük Takoran Festivali düzenleme kararı alındı.

Siverek kentinde kurulu bulunan Fırat Gezginler Külubü tarfından Vadide Siverek’te bulunan sivil Toplum kuruluşu başkanları, sendika başkanları ve gazetecilerin katıldığı” takoran vadisi için ne yapmalı toplantısında STK’lar gazeteciler, sendika başkanları bölgenin turizime kazandırılması amacıyla yapılması gerekenleri anlatıp tanıtım için yerel yönetimlerin bölgeye sahip çıkmalarını isediler.

Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından, söz alan Fırat gezginler külubü Başkanı Ferit Akçalı bu yıl Eylül ayında bölgede uluslar arası büyük Tak oran fesivalının yapılacağını müjdeledi.

BÖLGEYE BAŞTA RUSYA VE BİR ÇOK AVRUPA ÜLKESİNDEN SPORCULAR FESTİVALE LATILACAK

Fırat gezginler kulübü başkanı Akçalı, tak koranda düzenlenen toplantıda bölgede ilk kez uluslar arası bir festival yapılacağını müjdesini vererek şunları kaydetti” Fırat gezginleri olarak tüm çabamız bölgenin saklı kalmış doğal güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmaktır.

Eylül ayında üçgün sürecek uluslar arası düzeyde” Büyük Tak oran festivali” düzenlemektir. 6-7-8 Eylül günleri düzenleyeceğimiz büyük festivale başta Ruzya olmak üzere Avrupa’nın birçok kentinden ve Türkiye’den milli sporcular katılacak. Festival kapsamında balık tutma, Nissimi köprüsünün en üst noktasından halatla inme, doğa yürüyüşleri, Takoran için ne yapmalı isimli birden çok panel, yüzlerce insanın aynı anda dilek balonlarını uçurma, yamaç parraşutu, yapam motosiklet yarışları, fotoğraf yarışmaları yapılacak. Tüm halkımızı festivale davet ediyoruz”dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ