USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Samsat Kaymakamı Yaşar Artar, Köylerde Sorunları Yerinde Tespit Ediyor

Samsat köylerinde hangi sorunlar öne çıkıyor? Kaymakam Yaşar Artar’ın köy gezilerinde hangi konular gündeme alındı? Köylerdeki deprem sonrası çalışmalar ne durumda?

Samsat Kaymakamı Yaşar Artar, Köylerde Sorunları Yerinde Tespit Ediyor
02-10-2024 12:40
ADIYAMAN

Adıyaman’ın Samsat ilçesine yeni atanan Kaymakam Yaşar Artar, köylerdeki sorunları yerinde tespit etmek ve çözüm üretmek amacıyla köy gezilerine başladı. Bu kapsamda ilk olarak Doğanca Köyü’nü ziyaret eden Kaymakam Artar, köy sakinleriyle bir araya gelerek içme suyu, tütün alımları, kalıcı afet konutları ve kültürel yapılar hakkında bilgi aldı.

Köylerde hangi sorunlar öncelikli?

Kaymakam Yaşar Artar, Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, İlçe Özel İdare Müdürü Haşim Uçar ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Fahrettin Çelik ile birlikte köy ziyaretlerine başladı. İlk olarak Doğanca Köyü’ne giderek burada köy muhtarı ve vatandaşlarla bir araya gelen Artar, köyün içme suyu sıkıntısı, tütün alımları ve kalıcı afet konutlarıyla ilgili sorunları dinledi. Ayrıca, köyde yapılması planlanan kültür evi için de incelemelerde bulunuldu.

Deprem sonrası çalışmalar nasıl ilerliyor?

Samsat, 2017 ve 2018 yıllarında yaşanan depremlerden sonra 6 Şubat depreminin de etkileriyle mücadele etmeye devam ediyor. Kaymakam Artar, özellikle deprem kaynaklı sorunların giderilmesine öncelik verdiklerini belirtti. Bu kapsamda, köylerde deprem sonrası yapılması planlanan kalıcı konutların inşaatı için arazilerde incelemelerde bulunuldu. Deprem sonrası bölgedeki iyileştirme çalışmaları, köy ziyaretlerinin en önemli gündem maddelerinden biri oldu.

Doğanca Köyü'nde neler konuşuldu?

Doğanca Köyü ziyaretinde, köy muhtarı Mustafa Karadede ve köy halkı, içme suyu yetersizliği ve tütün alımlarıyla ilgili yaşadıkları sorunları dile getirdi. Ayrıca, köyde yapılması planlanan kültür evi ve kalıcı afet konutları hakkında da bilgi alışverişi yapıldı. Kaymakam Artar, bu sorunların çözümü için ilgili kurumlarla birlikte çalışacaklarını ifade etti ve konuların takipçisi olacaklarını belirtti.

Eğitim sorunları da gündemde

Kaymakam Artar ve beraberindeki heyet, Çille mezrasında bulunan okulu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Eğitimle ilgili sıkıntılar hakkında bilgi alan Artar, bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaların başlatılacağını belirtti. Özellikle köy okullarında yaşanan fiziki eksiklikler ve eğitim materyalleri konularında yapılan değerlendirmeler, çözüm odaklı bir yaklaşımı ortaya koydu.

Kaymakam Artar’ın köy gezileri devam edecek

Kısa bir süre önce Samsat Kaymakamı olarak göreve başlayan Yaşar Artar, köy gezilerine hız kesmeden devam edeceğini belirtti. "Samsat ilçemizde öncelikli olarak deprem kaynaklı sorunları çözmeye çalışıyoruz, ancak köylerimizin diğer ihtiyaçlarını da göz ardı etmiyoruz. Köylerimizi daha yakından tanımak, sorunları yerinde görmek ve yapılacak çalışmaları planlamak için bu gezilere devam edeceğiz," diyen Artar, önümüzdeki günlerde diğer köylere de ziyaretlerde bulunacaklarını kaydetti.

“Köylerimizi daha iyi tanıma, sıkıntıları yerinde görme ve yapılacak çalışmaları daha iyi planlama amacıyla köy gezileri başlattık.” İHA

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ