USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sanat Merkezine Dönüştürülen Eski Adliyede Geleceğin Sanatçıları Yetişiyor

Gaziantep’te müzik ve sanat alanında yetenekli öğrenciler, eski adliye binasında kurulan Çocuk Sanat Merkezi'nde geleceğe hazırlanıyor. Bu merkez, genç yeteneklere nasıl bir eğitim sunuyor?

Sanat Merkezine Dönüştürülen Eski Adliyede Geleceğin Sanatçıları Yetişiyor
04-08-2024 15:10
GAZİANTEP

Çocuk Sanat Merkezi'nin Dönüşümü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi içerisinde yer alan Çocuk Sanat Merkezi, eski adliye binasının restore edilmesiyle 2016 yılından beri hizmet veriyor. Bu tarihi bina, şimdi geleceğin sanatçılarını yetiştiren bir eğitim yuvası haline geldi. Müzik ve sanat atölyelerinde verilen eğitimlerle öğrencilerin yetenekleri keşfediliyor ve geliştirilmesi sağlanıyor.

Kapsayıcı ve Kapsamlı Eğitimler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çocukların ve gençlerin donanımlarını artırmak amacıyla kapsamlı eğitimler sunuyor. Merkezde 7-16 yaş aralığındaki çocuklara resim, tasarım, ritim, drama, el sanatları, seramik, keman, mozaik, bağlama, gitar, piyano, ebru, kalimba ve yöresel halk oyunları olmak üzere 18 branşta eğitim veriliyor. Bu kurslar, öğrencilerin sanatsal ve kültürel gelişimlerini desteklemek için her gün bireysel veya grup halinde düzenleniyor.

Sanatla Geleceğe Hazırlık

Çocuk Sanat Merkezi'nde eğitim alan öğrenciler, her yıl üstün başarı göstererek okulların ve üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerine girmeye hak kazanıyor. Merkezde profesyonel eğitmenler tarafından verilen dersler, öğrencilerin yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bu sayede genç yetenekler, sanatın farklı dallarında uzmanlaşma fırsatı buluyor.

Öğrenci ve Eğitmen Görüşleri

Çocuk Sanat Merkezi Birim Koordinatörü Zeliha Ağtaş, "Çocuklarımızı okulların ve üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerine hazırlıyoruz. Çocuklarımız sosyal anlamda çok güzel mesafe kat ediyorlar." dedi. Müzik öğretmeni Mehmet Ali Yetim ise, "Merkezimizde keman, bağlama, gitar ve piyano olmak üzere 8 ayrı dalda eğitim veriyoruz. Yaz kurslarına yoğun ilgi var." diyerek müziğe ilgisi olan tüm çocukları merkeze davet etti.

Başarı Hikayeleri

Öğrencilerden Esila Taşdemir, "Kemana ilgim olduğu için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak verdiği kursları değerlendirmek istedim. Merkezde çok güzel vakit geçiriyorum. Keman kursuna ilgisi olan herkese Çocuk Sanat Merkezi’ni tavsiye ederim." dedi. Bir diğer öğrenci Muhammed Deliosman ise, "Merkezdeki eğitimler sayesinde Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünü kazandım. Bize böyle bir imkan verdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Geleceğin Sanatçıları Yetişiyor

Gaziantep Çocuk Sanat Merkezi, çocukların yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak tanıyan kapsamlı bir eğitim sunuyor. Bu eğitimler, öğrencilerin sanatsal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunarak geleceğin sanatçılarını yetiştirmeyi hedefliyor. Merkezde verilen eğitimler sayesinde çocuklar, hem sosyal hem de sanatsal anlamda büyük ilerleme kaydediyor.

"Çocuklarımızı okulların ve üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerine hazırlıyoruz. Çocuklarımız sosyal anlamda çok güzel mesafe kat ediyorlar." - Zeliha Ağtaş

Gaziantep'teki bu sanat merkezi, genç yeteneklerin geleceğe hazırlanmasında büyük rol oynuyor. Sanatla büyüyen çocuklar, hem bireysel olarak gelişiyor hem de topluma katkıda bulunacak yetenekler kazanıyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Beşiktaş410+6
4Başakşehir FK510+4
5Eyüpspor59+4
6Samsunspor59+3
7Konyaspor57-1
8Sivasspor57-1
9Antalyaspor57-3
10Göztepe46+2
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7