USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Şanlıurfa'da Seramik Yüklü Tırda Alevler İçinde Patlamalar

Şanlıurfa - Mardin Karayolunda, seyir halindeki seramik yüklü bir tırın dorsesinde meydana gelen alevlenme sonucu patlamalar yaşandı. Peki, bu tehlikeli durum nasıl meydana geldi ve sürücü yangını nasıl kontrol altına almaya çalıştı?

Şanlıurfa'da Seramik Yüklü Tırda Alevler İçinde Patlamalar
30-03-2024 13:04
ŞANLIURFA

Sabahın Erken Saatlerinde Başlayan Tehlike

Edinilen bilgilere göre olay, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, Şanlıurfa - Mardin karayolunun Çobanderesi mevkiinde gerçekleşti. Seyir halindeki seramik yüklü tır, henüz belirlenemeyen bir sebeple alev aldı. Sürücü, alevleri fark ettiğinde hemen aracı durdurarak yangına müdahaleetmeye çalıştı.

Kritik Karar Anı

Tırın dorsesindeki malzemelerin ardı ardına patlamaya başlaması üzerine, sürücü yangını söndürebileceğini anlaması zorlaştı. Durumun ciddiyetini hızla kavrayan sürücü, sürücü kabini ile dorse arasındaki bağlantıyı keserek, kabin kısmını alevlerden korumayı başardı. Bu cesur ve hızlı karar, daha büyük bir felaketi önledi.

Yangının Ardından

Yangın sonrasında, içerisinde seramik malzemeler bulunan dorse tamamen kullanılamaz hale geldi. Sürücünün hızlı müdahalesi sayesinde, tırın kabin kısmı ise zarar görmeden kurtuldu. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, dorseyi saran alevlere müdahale etti.

"Sabah saat 05.00 sıralarında Şanlıurfa - Mardin karayolunun Çobanderesi mevkiinde yaşanan olayda, seyir halindeyken dorsesi alev alan seramik yüklü tırda patlamalar yaşandı." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
5.07.2024. Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ