USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şanlıurfa'da Vatandaşlar Filistin İçin Pedal Çevirdi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşı Şanlıurfa'da düzenlenen bisiklet turu, dikkatleri tekrar Filistin'e çekiyor. Bu etkinlik, Gazze'de yaşanan zulme dur demek için yeterli mi?

Şanlıurfa'da Vatandaşlar Filistin İçin Pedal Çevirdi
22-07-2024 16:00
ŞANLIURFA

Ali Şelli Parkı'ndan Başlayan Protesto

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi'nin çağrısıyla, Şanlıurfa'nın merkezindeki Ali Şelli Parkı'nda toplanan vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Bisikletleriyle şehri turlayan grup, Türk ve Filistin bayrakları açarak seslerini duyurmaya çalıştı.

10 Kilometrelik Güzergah

Çok sayıda vatandaşın destek verdiği etkinlikte, bisikletçiler yaklaşık 10 kilometrelik bir güzergahı katetti. Bu yolculuk, Şanlıurfa sokaklarında barış ve adalet çağrısıyla yankılandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Teşekkürü

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar da etkinliğe katılarak, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti. Gülpınar, Gazze'de yaşanan soykırımın unutulmaması ve oradaki Müslümanlara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

İHH'nın Kararlılığı

İHH Şube Başkanı Behçet Atilla ise, Filistin'deki olayları gündemde tutmaya ve zulme uğrayanların sesi olmaya devam edeceklerini belirtti. Atilla, Bugüne kadar bu konu ile ilgili olarak halkımızın destekleri ile çok çeşitli eylemler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için Şanlıurfa İHH olarak bugün de burada kentteki bisiklet topluluklarımızın da desteğiyle organizasyonu düzenledik. Siyonizm'e karşı öfkemizi diri tutacağız. dedi.

Şanlıurfa'da gerçekleştirilen bu bisiklet turu, Filistin'deki zulme dikkat çekme ve halkın desteğini toplama çabalarının önemli bir parçası olarak görülüyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ