USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Şanlıurfa Merkezli DEAŞ Operasyonunda 4 Tutuklama

DEAŞ'a yönelik geniş çaplı operasyon: Şanlıurfa ve 6 ilde gerçekleşen baskınlarda 8 şüpheli gözaltına alındı, peki kimler tutuklandı?

Şanlıurfa Merkezli DEAŞ Operasyonunda 4 Tutuklama
05-02-2024 12:11
ŞANLIURFA

Operasyonun Detayları

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, DEAŞ terör örgütüne yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. 3 Şubat'ta, Şanlıurfa başta olmak üzere İstanbul, Bursa, Hatay, Antalya, Kilis ve Kayseri'de eş zamanlı baskınlar düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından yürütülen operasyonda toplam 8 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltı ve Tutuklamalar

Jandarmadaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 4'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme, terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü gösteriyor.

Operasyonun Amacı ve Kapsamı

DEAŞ'a yönelik bu operasyon, terör örgütlerinin faaliyetlerini engellemek ve olası terör eylemlerinin önüne geçmek amacıyla düzenlendi. Operasyon, Şanlıurfa merkezli olmak üzere toplam 7 ilde gerçekleştirildi ve terör örgütüne finansal destek sağlayan, lojistik destek veren ya da örgüt adına hareket eden şahıslara yönelikti.

Toplumun ve Güvenlik Güçlerinin Tepkisi

Operasyon, toplumun geniş kesimleri tarafından olumlu karşılandı. Terörle mücadelede gösterilen kararlılık, vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken, güvenlik güçlerinin bu tür operasyonlarla terör örgütlerine geçit vermediği mesajı güçlü bir şekilde verildi.

Devam Eden Mücadele

DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin, benzer operasyonlarla devam edeceği belirtiliyor. Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin faaliyetlerini engellemek ve ülke güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Terörle mücadelede elde edilen bu başarı, ilerleyen dönemlerde de benzer operasyonların sinyalini veriyor ve toplumda bir güven ortamının tesis edilmesine katkıda bulunuyor.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
5.07.2024. Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ