USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Şehir şehir dolaştı sağlığına Şırnak’ta kavuştu

ilk kez yapılan laparoskopik burch ameliyatıyla Gülistan Güner, idrar kaçırma sorunundan kurtuldu. Peki, bu ameliyat nasıl bir fark yaratıyor?

Şehir şehir dolaştı sağlığına Şırnak’ta kavuştu
20-10-2023 14:29

Şırnak Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Devrim Niteliğinde Ameliyat!

Gülistan Güner’in Hikayesi

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Gülistan Güner, Diyarbakır, Mardin ve Batman’da laparoskopik burch rahatsızlığı için birçok kez tedavi arayışında bulundu. Ancak gerçek çözümü, Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde buldu.

"Görüştüm, konuştum, bu ameliyatın bu imkanlarda olamayacağını söyledi ve beni Diyarbakır’a sevk etti... İnanıyorum bu ameliyatı yapabileceğinize. Bu ameliyatın, bu imkanlarda Zeynep Hoca’nın benim için verdiği mücadelenin sonunda kazandığıma inanıyorum”

Gülistan Güner, yaşadığı bu süreci ve Op. Dr. Zeynep Usta Kurt’a olan güvenini dile getirdi.

Ülke Genelinde Idrar Kaçırma Rahatsızlığına Dikkat!

Op. Dr. Zeynep Usta Kurt, idrar kaçırma sorununun ülkemizde oldukça yaygın olduğuna dikkat çekti ve Şırnak Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirdiği bu özel ameliyatın önemini vurguladı.

“Toplumda kadınların yaklaşık yüzde 50’sinin idrar kaçırdığı düşünülmekte. İdrar kaçırma şikayeti olan hastaların yüzde 25 ile 60 kadarı sağlık profesyonellerine bu şikayetler ile başvuruyorlar... Hastalarımız bu şikayetler ile sıklıkla başvuruyorlar o yüzden bu bölgede.”

Laparoskopik Burch Ameliyatının Önemi

Dr. Kurt, hastanın daha önce yaşadığı iki ameliyata rağmen hastalığının geçmemesine dikkat çekerek, bu yeni yöntemin faydalarını ve Şırnak’ta ilk defa gerçekleştirilen bu ameliyatın önemini aktardı.

"Şırnak’ta ilk defa kapalı yöntem ile laparoskopik burch ameliyatı yaptık... Gerçekten bu konuda çok mutluyum. Çünkü Şırnak Devlet Hastanesi’nde laparoskopik burch ameliyatını yani kapalı yöntemle yapılan idrar kaçırma ameliyatını ilk kez gerçekleştirdi."

Dr. Kurt, hastanesinin son bir yıl içerisindeki gelişimine ve artan kalitesine de dikkat çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4.07.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ