USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Şehitler Faim Bozkurt ve Nadir Araz Kabirleri Başında Anıldı

Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit düşen Uzman Çavuş Faim Bozkurt ile göreve giderken şehit olan Güvenlik Korucusu Nadir Araz’ın ikinci şehadet yıl dönümünde hangi anlamlı mesajlar verildi?

Şehitler Faim Bozkurt ve Nadir Araz Kabirleri Başında Anıldı
27-10-2024 14:00
BATMAN

Şehitler İçin Anma Programı Düzenlendi

Batman’ın Sason ilçesinde bulunan Daper Şehitliği’nde, Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Faim Bozkurt ve göreve giderken kaza sonucu şehit olan Güvenlik Korucusu Nadir Araz için anma programı düzenlendi. İkinci şehadet yıl dönümlerinde düzenlenen törene şehit aileleri, yakınları ve güvenlik korucuları katıldı. Duygu dolu anların yaşandığı programda, şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Şehit Babasından Duygusal Mesaj

Anma programında konuşan şehit Uzman Çavuş Faim Bozkurt’un babası Nazmi Bozkurt, oğlunun vatan uğruna gösterdiği fedakarlığı vurgulayarak, “Bu ülke bizimdir. Ezanımız susmaz, bayrağımız inmez, vatanımız parçalanamaz. Gerekiyorsa bizler de daima şehit olmaya hazırız,” dedi. Nazmi Bozkurt, tüm şehitlerin bu inançla canlarını verdiklerini belirterek, Allah’tan tüm şehitlere rahmet, gazilere ise acil şifalar diledi.

Güvenlik Korucularından Teröre Karşı Kararlılık Mesajı

Törene katılan Sason Yücebağ Güvenlik Korucuları Derneği Başkanı Yunus Bozkurt, terör örgütlerinin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını vurguladı. Güvenlik korucularının devletin emrinde terörle mücadeleye kararlılıkla devam ettiğini belirten Bozkurt, “Biz şehitlerimizi unutturmayacağız, onları daima anmaya devam edeceğiz. Gerekirse tüm güvenlik korucularımız vatan uğruna şehit olmaya hazırdır,” ifadelerini kullandı. Bu kararlı mesajlar, vatan savunmasında verilen mücadelenin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Dualar

Anma programında, şehitlerin kabirleri başında Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Şehitler için edilen dualar, törene katılanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Anma programına katılanlar, şehitlerin hatıralarını yaşatmaya devam edeceklerini belirterek, vatan uğruna can veren kahramanların unutulmayacağını ifade ettiler. Ayrıca törene katılanlara ikramlarda bulunuldu.

Şehitlerimizin Hatırası Yaşatılacak

Şehitler Faim Bozkurt ve Nadir Araz’ın anılması, bölgedeki vatandaşların birlik ve beraberliğini güçlendiren bir etkinlik olarak büyük bir anlam taşıdı. Şehit yakınları ve güvenlik güçleri, şehitlerin hatırasını yaşatmaya devam edeceklerini ve vatan savunmasında her zaman hazır olacaklarını dile getirdi. Bu tür anma programları, terörle mücadelede verilen fedakarlıkların unutulmaması adına önemli bir yere sahip.

Vatan Uğruna Gösterilen Fedakarlık

Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi, Sason’da da vatan uğruna canlarını veren şehitler, milletin gönlünde daima yaşayacak. Şehitler için düzenlenen anma programları, toplumun birlik ve beraberliğini pekiştirirken, gelecek nesillere de bu fedakarlıkların değerini anlatıyor. Törende verilen mesajlar, vatanın bütünlüğü için mücadelenin süreceği ve bu uğurda gösterilen fedakarlıkların unutulmayacağı yönünde oldu. Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ