USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Siverek Halkının Çöplükle İmtihanı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde vatandaş, kentin çöplerinin atıldığı alandan şikâyetçi

Siverek Halkının Çöplükle İmtihanı
12-08-2023 17:01

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde vatandaşlar kentin Siverek- Diyarbakır yolunun üzerinde bulunan çöplük alanın sürekli olarak yakılarak temizlenmesinden dolayı mağdur olduklarını dile getiriyor.
Bilindiği gibi kentte toplanan çöplerin belirli bir alanda yakılarak ya da ayrıştırılarak temizlenmesi gerekmektedir. Yapılan bu müdahale sonucunda çıkan koku ve duman insanların sağlığı durumunda olumsuz etki yaratabiliyor. Özellikle çöplük alanın yerleşim yerine yakın olması durumu daha da ciddi hale getiriyor. Siverek’in çöplük alanın yapılan yerleşme planını takip edilmemesi nedeni ile yerleşim yerine yakın duruma geldi. Bu sebepten dolayı yapılan çalışmalardan ötürü vatandaşlar mağdur olmakta. Konu hakkında muhabirimize konuşan Mehmet Karahan durumu yetkililere bildirdiğini fakat her hangi bir çözüm üretilmediğini dile getirdi. Karahan

konuşmalarına şu sözlerle devam etti:


“Siverek çöplüğünün yerleşim yerine yakın olması nedeni ile yapılan yakma çalışmalarının duman ve kokusu evlere kadar yayılıyor. Yaz ayındayız havalar sıcak ve ister istemez kapı pencerelerimizi açmak zorundayız bu da kötü koku ve dumana maruz kalmamıza sebep oluyor. Şehirleşme bu alana kadar genişlemeseydi herhangi bir sorun olmayacaktı ama yeni yapılan binalar ve semtler bu alana kadar yayıldı, haliyle yerleşim alanı çöplüğe de yakınlaşmış oldu. Yetkili kişilerin yerleşme planına göre çöplüğün de yerini değiştirmesi gerekirken hiçbir şey yapmadılar haliyle bizlere bu durumda mağdur olduk. Bu konu hakkında bizzat kendim 3 defa Çevre ve Şehircilik bakanlığını, 2 defa Siverek Belediyesini, 2 defa Cimer’e telefon açtım. Telefonda iken sayın vatandaşımız hemen halledeceğiz merak etmeyin dediler fakat iş uygulamaya gelince de sayın vatandaşın sözü yerde kaldı. 25 Hazirandan beridir ki bu alan yanıyor ve o zamandan bu zamana kadar bu mağduriyeti yaşıyoruz. Buradan sizlerin aracılığınızda tekrardan yetkililere sesleniyorum; 21. YY da yaşıyoruz ve bu yüzyılda bu tarz sorunların halledilmiş olması gerekiyor. Siz söyleyin yerleşim alanına yakın çöplük olur mu? İlk yapılan planda TOKİ gibi yerleşim alanı yoktu ama yaklaşık 4-5 aydan fazladır ki burada yaşamaktayız yani bizden önce buranın planları yapılmış, ama nedense planı yapanların aklına Siverek Çöplüğünün yerini değiştirmek gelmedi… Sizlerden ricamız vatandaş olarak mağduriyet yaşıyoruz bu mağduriyetimizi gidermeniz.” Dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ