USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVEREK HATİPOĞLU AŞİRETİNDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

SİVEREK HATİPOĞLU AŞİRETİNDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA
24-05-2022 19:56

HATİPOĞLU AŞİRETİ BAĞLI İBRAHİMOĞULLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ OLAĞAN GENEL KURULU SONUÇLARINDAN SONRA DERNEK YÖNETİM KURULU KAMUOYUNA AÇIKLAMADA BULUNDU

Hatipoğlu Aşiretine bağlı İbrahimoğulları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Eyüp CURUN özetle şunları söyledi; Bu gün ikincisini icra edeceğimiz Olağan Genel Kurulumuzun hepimize ve bütün Hatipoğlu aşireti mensuplarına hayırlı olmasını cenabı Allahtan dilerim. Başta İbrahim oğulları mensuplarına ve mensubu olmaktan onur duyduğumuz Hatipoğlu aşiretinin bütün mensuplarına en kalbi teşekkürlerimi sunarım. Derneğimizin üç yıllık geçmişine bakacak olursak ülkemizde ve dünyada yaşanan pandemi koşulları ve diğer yan etkenlere bağlı olarak pek bir başarı elde edemediğimizi bir gerçektir. Ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen dernekleşmenin pek de kolay olmadığı bir coğrafyada yine de epey yol aldığımızı söylemekten imtina etmeyeceğim.

Dernekleşme süreci ve devamında bizlerin henüz yeni yeni adımlar atmakta olduğumuz aşikârdır. Elbette eksik bıraktığımız işler vardır. Ve bu hep olacaktır. Umudumuzun ve hedefimizin bütün bu eksiklikleri bertaraf etmek ve kabilemizin ve aşiretimizin mensuplarını ayırımsız bir şekilde her platformda adil bir şekilde temsil etmek için çabalamayı asla elden bırakmamak olacaktır.

Saygı değer İbrahim oğulları yöreye has özelliklere göre tutum, tavır almak için eğitimin, öğrenmenin ve karşılıklı anlayış sevgi ve saygının asla eksik bırakılmaması ana ilkemiz olmalıdır. Asla şiddeti, ayrımcılığı ve komşularımızla olan diyaloğu boşa çıkaracak tavırlara tevessül etmeyeceğiz, etmemeliyiz.

Değerli akrabalarım, malumunuz olduğu üzere biz İbrahim oğulları Hatipoğlu aşiretinin bir kolu olarak bölgedeki varlığımız uzun yıllara dayanan bir geçmişe sahip bir topluluğuz. Dernekleşmenin aşiretsel ve kabilesel olgulardan farkını ayırımını elbette bilmek ve ona göre davranmak için çalışmalar yapmak zorundayız.

Derneklerin tüzüğüne riayet etmek, yasal olmayan işlere asla girmemek, bulaşmamak ve derneğimizin onurunu korumak en öncelikli vazifelerimizden bir hatta ilki olmalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ