USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Siverek İlçesinde 173 Deprem Konutların İnşasına Hızla Başlandı

Şubat Depreminden Sonra Siverek'te Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?

Siverek İlçesinde 173 Deprem Konutların İnşasına Hızla Başlandı
26-07-2024 09:40
ŞANLIURFA

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 6 Şubat depreminde ağır hasar gören konutların yerine yeni konutların inşasına hızla başlandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD’ın ortak çalışmasıyla yürütülen proje kapsamında 173 yeni konutun yılsonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Deprem Sonrası Yeniden İnşa

Deprem sonrası hızlı bir şekilde harekete geçen yetkililer, Siverek ilçe kırsalında yıkılan konutların yerinde yeni konutların inşasına başladı. Bu konutların yapımı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD’ın iş birliği sayesinde mümkün hale geldi.

Kaymakam Musa Aydemir'in İncelemeleri

İlçe kaymakamı Musa Aydemir, yapımı devam eden konutları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Aydemir, konutların inşasında gelinen son durumu değerlendirerek, projenin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Güvenli ve Huzurlu Bir Yaşam Alanı

Aydemir, "Vatandaşlarımızın daha güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamlarını sürdürebilecekleri 120 konutun yer tespiti yapıldı ve inşasına başlandı. Yıl sonuna kadar 173 konutun tamamı bitmiş ve hak sahiplerine teslim edilmiş olacak" şeklinde konuştu.

Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak

173 konutun yıl sonuna kadar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. Bu proje, depremin yarattığı tahribatın izlerini silmek ve Siverek’te yaşamı normale döndürmek adına büyük bir adım olarak görülüyor.

Toplum İçin Umut Verici Bir Gelişme

Depremin ardından Siverek’te gerçekleştirilen bu yeniden inşa çalışmaları, ilçede yaşayanlar için büyük bir umut kaynağı oluşturuyor. Güvenli ve modern konutların inşası, gelecekte benzer felaketlere karşı daha hazırlıklı olunmasını sağlayacak.

“Vatandaşlarımızın daha güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamlarını sürdürecekleri 120 konutun yer tespiti yapıldı ve inşasına başlandı. Yıl sonuna kadar 173 konutun tamamı bitmiş ve hak sahiplerine teslim edilmiş olacak” Haber Mahmud Nedim GOZELEK

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ