USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Siverek-Karacadağ Karayolunda Tır Yangını Paniğe Yol Açtı

Siverek-Karacadağ karayolunda bir tır nasıl alev aldı? İtfaiyenin zamanında müdahalesi daha büyük bir felaketi nasıl önledi? detaylar haberimizde

Siverek-Karacadağ Karayolunda Tır Yangını Paniğe Yol Açtı
20-10-2024 16:00
ŞANLIURFA

Yangının Ortaya Çıkışı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Karacadağ karayolu üzerinde seyir halinde olan bir tırda çıkan yangın, bölgede kısa süreli panik yarattı. Yangının Kaynak köyü yakınlarında meydana geldiği öğrenilirken, alevlerin bir anda tırı sarıp, aracın tamamını etkisi altına aldığı bildirildi.

İlk Müdahale

Yangının fark edilmesinin ardından, çevredeki vatandaşlar hemen olay yerine koşarak duruma müdahale etmeye çalıştı. Yangına ilk müdahale edenler, durumu hızla itfaiyeye bildirdi. Yangının hızla yayılması ise müdahalenin yeterli olmasını engelledi ve itfaiye ekipleri devreye girdi.

İtfaiye Ekiplerinin Zamanında Müdahalesi

Olay yerine hızla ulaşan Siverek Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için yoğun bir çaba sarf etti. Yangının rüzgarın da etkisiyle hızla yayılmasına rağmen, itfaiyenin müdahalesi olası bir facianın önüne geçti. Yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.

Tamamen Yanan Tır

Tır yangın sonucu tamamen kullanılmaz hale geldi. Alevler aracın her yerine hızla yayılırken, yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Yangın sonrası yapılan ilk incelemelerde, aracın motor kısmından kaynaklanmış olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor.

Can Kaybı Yaşanmadı

Yangının maddi zararı büyük olsa da olayda can kaybı yaşanmamış olması sevindirici bir haber olarak öne çıktı. Şoför ve çevredeki vatandaşlar, yangın sırasında araçtan uzaklaşarak kendilerini güvenli bir alana çekmeyi başardılar.

Yangının Nedeni Araştırılıyor

Yangının çıkış sebebiyle ilgili araştırmalar devam ederken, yetkililer yangının nedenine dair kesin bir bilgi edinmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yangının teknik bir arızadan mı, yoksa başka bir dış etkenden mi kaynaklandığı merak konusu.

“Tır tamamen yandı ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi olası bir felaketi önledi.”

Yangın, can kaybının yaşanmamasıyla sevindirici olsa da araçtaki maddi zarar, olayın ciddiyetini gözler önüne serdi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.10.20024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ