USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“SİVEREK KIZILAY GÖNÜLLÜLERİ KİMSESİZLERİN KİMİ OLMAK İÇİN ÇABALIYOR”

“SİVEREK KIZILAY GÖNÜLLÜLERİ KİMSESİZLERİN KİMİ OLMAK İÇİN ÇABALIYOR”
31-05-2022 16:15

Kızılay gönüllüleri Ramazan ayı boyunca yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Son yıllarda Siverek ilçesinde gönüllülerden oluşan bir gönüllü ilçede yaptıkları saha çalışmalarıyla engelli, yaşlı ve hastaları evlerinde ziyaret ederek dertlerine derman olmaya çalışıyorlar.

Siverek Kızılay Dernek Başkanı Mehmet Sırrı Karahanlı’nın başkan seçilmesiyle birlikte geniş bir çalışma ağı oluşturadurup Kızılay gönüllü sayısını artırarak sahada daha etkin bir çalışmaya başladı.

Kızılay göllüsü olan Fatime Güler son bir aylık çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi” Kızılay gönüllülerinin başlattıkları “ 7’den 70’e Gönül Bağı Projemizde; kuşaklar arası entegrasyonu sağlamak, sevgi, saygı ve hoşgörüyü iki kuşak arasında farkındalığı oluşturmak, yeni neslin yaşlılarımızla ilgili sevgi saygı koşullarının duyarlığını oluşturmak amacı kapsamında yaşlılarımızı psikolog eşliğinde ziyaret ettik. Çeşitli hediyeler ve gıda kolisi götürdük. Ziyaret ettiğimiz yaşlılarımızın gözlerindeki sevgi ve mutluluk görülmeye değerdi. Gitmiş olduğumuz her evde sevgi ile karşılandık. Bu kapsamda yalnız bırakmadığımız yaşlılarımızı sık sık ziyaret etmeye devam edeceğiz.

Maddi ve manevi her zaman yanlarında olacağımızı belirtmek isteriz. Bize psikolog desteği verdiği için Özel Siverek Dil Gelişimi Merkezi (DİLGEM) Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlmek İlmek Sevgi Projemizde; öksüz ve yetim çocuklara yönelik sevgi, şefkat ve hoşgörü gibi değerlerin kazanımını sağlamak, toplum duyarlılığını arttırmak ve çocukların toplum içinde entegre olmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz projemiz kapsamında gönüllü annelerimizin örmüş olduğu yelek, atkı, bere, patik, amigurumi bebek, çeşitli hediyeler ve gıda kolisi ile anne ve çocuklarımızı ziyaret ettik. Gitmiş olduğumuz her ailelerimizin kalplerine dokunmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşadık. Bizlere bu projede bebek yapımında destek olan Halk Eğitim Müdürü Mahmut KIŞLAR başta olmak üzere değerli hocalarımıza Kadıköy Koşu Yolu Gönüllü Annelerimize ve Özel Siverek Dil Gelişimi Merkezi (DİLGEM) Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi’ ne sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Anneler gününde ziyaret ettiğimiz yalnız yaşayan fedakâr annelerimizin yalnız olmadığını hissettirmek ve evlat hasretlerini bir nebze olsun gidermek için her zaman Kızılay Ailesi olarak yanlarında olduğumuzu bilmelerini istedik. Bu kapsamda engelli çocuğu olan annelerimizi de unutmadık. Ramazan ayında Millet Bahçesi’nde yetim ve öksüz çocuklarımıza düzenlemiş olduğumuz etkinlikte uçurtmalar uçuruldu, yakan top oynandı, konserler verildi, halat çekme yarışı yapıldı, halaylar çekildi ve karaoke yapıldı. Sonrasında hep birlikte iftarımızı açtık. Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak bizleri ziyarette bulundu. Çocuklarımızın mutluluğuna hep beraber ortak olduk. Bu unutulmaz günde bize destek veren bağışçılarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Her Ramazan Ayında olduğu gibi bu Ramazan Ayında da pide dağıtımını ihtiyaç sahibi mahallelerimizde gerçekleştirdik. Emeği geçen bütün Gönüllülerimize teşekkür ederiz.

Ayrıca 1166 haneye 500 TL nakdi yardım yapıldı. 400 haneye ortalama 2000 kişiye kıyafet yardımı yapıldı. Bununla birlikte ihtiyaç sahibi ailelere 180 gıda kolisi ve 2640 adet konserve et kavurma dağıldı

Kızılay Kadın Kolları olarak tüm çalışmalara vesile olan; başta Mehmet Sırrı KARAHANLI olmak üzere, yönetim kurulu üyelerimize, gençlik kollarımıza ve tüm Gönüllülerimize teşekkür ederiz ”dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ