USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVEREK ÖĞRENCİ DERNEĞİNİN ORTAOKULLAR VE LİSELER ARASI ‘ İNSANLIK VE BARIŞ İÇİN KOŞUSU DÜZENLENDİ

SİVEREK ÖĞRENCİ DERNEĞİNİN ORTAOKULLAR VE LİSELER  ARASI ‘ İNSANLIK VE BARIŞ İÇİN KOŞUSU DÜZENLENDİ
24-04-2019 17:22

KOŞUDA DERECEYE GİRENLERE ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER VERİLDİ.

İnsanlık ve barış için koş’ temalı koşu yarışı Siverek Diyarbakır kara yolu üzerinde bulunan Mehmetçik İlkokulunda başlayıp, yaklaşık iki bin metre mesafede bulunan Gazipaşa ilkokulunda son bulan barış koşusuna ilgi büyüktü.

Siverek öğrenci derneği yetkilileri koşunun ana teması Zelanda’da şehit edilen Müslümanların anısına düzenlemiş olduğumuz

İnsanlık Ve Barış İçin Koş” koşulduğuna dikkat çekerek şunları kaydettiler” Malumunuz 15 Mart Cuma günü yeni Zelanda’da iki camiye yapılan saldırıda 50 Müslüman kardeşimiz şehit olmuş, bir o kadarı da yaralanmıştı.

Batının İslamofobik söylemlerinin ve faşist kafasının ürünü olan bu saldırı, insanlığın barış dini olan İslam’a ne kadar muhtaç olduğunu dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Batının; İslam’ı terör dini, Müslümanları da terörist gören bu mantığı değişmediği müddetçe bu saldırı ilk olmadığı gibi sonuncusu da olmayacaktır.

Yine hep bu kafanın ve mantığın ürünüdür ki tarih boyunca İslam düşmanlarının saldırılarına uğrayan Müslümanlar; fetihlerle barış ve huzuru götürdükleri yerlerden, Kudüs örneğinde olduğu gibi katliamlarla çıkarılmışlardır.

Dünya İslam’a muhtaçtır. Dünyanın içinde bulunduğu ruhi bunalımlara İslam’dan başka çare yoktur. Çünkü İslam sadece Müslümanlar için değil insanlık için barıştır, esenliktir.

Değerli gençler, inançsızlığın ve batıl ideolojilerin çöllerinde susuzluktan kavrulan dünyayı İslam’ın pınarına kavuşturma görevimiz vardır.

İslam mesajını tüm dünyaya duyurma görevimiz vardır: daha yaşanabilir bir dünya için, çocuklarımız, gençlerimiz için, kısacası insanlık için

Şunu da belirtmek ki gerekir ki İslamın nazarında Sirilanka’da kiliselere ve otellere yapılan saldırlar ile yeni Zelanda’da camilere yapılan saldırı arasında bir fark yoktur.

İki saldırı da insanlığa karşı işlenmiş büyük suçlardır. Peygamberimiz; savaşlar da bile ibadethanelerinde ibadet eden gayri Müslimlere karışılamamasını emretmiş ve İslam’ın farklı dinlere karşı hoşgörüsünü de ortaya koymuştur.

Bu vesileyle srilanka’daki saldırıları kınıyor, saldırıda ölenlerin yakınlarına sabırlar, yaralılara yüce Allahtan şifalar diliyoruz.

Bizler Siverek Öğrenci Derneği olarak yeni Zelanda da şehit olan kardeşlerimizin aziz hatıralarını yad etmek, gençlerimizin İslamın barış ve huzur dolu mesajını tüm dünyaya yaymak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bu koşu yarışmasını düzenledik.

Yarışmaya katkıda bulunan ve katılan herkese teşekkür eder dereceye giren yarışmacılarımızı da ayrıca tebrik ederiz.”açıklamasında bulundular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ