USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür & Sanat

Siverek Parklarında Okuma Alışkanlığını Artırılması için Mini Kitaplıklar

Parklarda kitap okuma alışkanlığı nasıl artacak? Hangi projelerle çocuklar ve gençler kitaplara yönlendirilecek?

Siverek Parklarında  Okuma Alışkanlığını Artırılması için Mini Kitaplıklar
24-07-2024 08:24
ŞANLIURFA

Kitaplıkların Kurulumu ve Hedefleri

Şanlıurfa'nın Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçe merkezindeki parkları ziyaret eden çocuklar, gençler ve yetişkinler için yeni bir proje başlattı. Bu projeyle, her parka iki adet mini kitaplık kurularak toplamda 100 kitaplık bir koleksiyon sunuldu. Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Aslanca, bu kitaplıkların Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ın talimatıyla kurulduğunu belirterek, "Parklarımızda mini kitaplıklar kurduk, çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak için bu hizmeti başlattık. Tüm çocukları ve gençlerimizi kitap okumaya davet ediyoruz, inşallah hep beraber okuyacağız" dedi.

Çocukların ve Ailelerin İlgi Göstermesi

Aileleriyle birlikte parka gelen çocuklar, kitapları seçerek okumaya başlamalarıyla dikkat çekti. Parklarda kitaplara ücretsiz olarak ulaşabilen çocuklar, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’a teşekkür ettiler. Bu durum, çocukların kitaba olan ilgisini ve projenin başarısını gözler önüne serdi.

Projenin Genişletilmesi

İlçe merkezindeki tüm parklarda mini kitaplıkların kurulacağına dikkat çeken Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Uğur Özbülbül, "İlçe merkezinde bulunan parklarımızda mini kitaplıklar kurmaya başladık, amacımız çocuklarımıza ve gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırmak. Projemizi ilerleyen zamanlarda geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Okuma Alışkanlığının Önemi

Bu proje, okuma alışkanlığını kazandırmanın yanı sıra, çocuklar ve gençler için parkları daha çekici ve eğitici hale getirmeyi amaçlıyor. Kitap okuma, bireylerin bilgi ve kültür seviyelerini arttırırken, aynı zamanda sosyal ve zihinsel gelişimlerine de katkı sağlar. Mini kitaplıklar, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde önemli bir rol oynayacaktır.

Gelecek Planları ve Beklentiler

Projeyi daha da genişletmeyi planladıklarını belirten yetkililer, ileri dönemlerde kitap çeşitliliğini artırarak daha fazla okurun ilgisini çekmeyi amaçladıklarını ifade ettiler. Bu kitaplıkların, çocukların ve gençlerin günlük yaşamlarına entegre edilmesi ve okuma alışkanlığının kalıcı hale gelmesi için çeşitli etkinlikler ve projeler düzenlenmesi planlanıyor.

Toplumun Desteği ve Katılımı

Bu tür projelerin başarısı, toplumun desteği ve katılımıyla mümkündür. Belediye yetkilileri, vatandaşların bu projeye sahip çıkmaları ve çocuklarını teşvik etmeleri çağrısında bulundu. Okuma alışkanlığı kazandırma amacıyla başlatılan bu projenin, Siverek halkı için büyük bir kazanç olması bekleniyor.

Hikmet Aslanca  “İlçe merkezinde bulunan parklarımızda mini kitaplıklar kurduk, çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak için bu hizmeti başlattık. Parkları ziyaret eden tüm çocukları ve gençlerimizi kitap okumaya davet ediyoruz, inşallah hep beraber okuyacağız.” - Haber Mahmut İZGÖR

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Beşiktaş410+6
4Başakşehir FK510+4
5Eyüpspor59+4
6Samsunspor59+3
7Konyaspor57-1
8Sivasspor57-1
9Antalyaspor57-3
10Göztepe46+2
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7