USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Siverek'te Engelli Vatandaşın Hayatını Kolaylaştıran Motor Çalındı

Engelli bireyin hayatını kolaylaştıran motor neden hedef oldu? Hırsızların vicdansızlığı ne boyutta?

Siverek'te Engelli Vatandaşın Hayatını Kolaylaştıran Motor Çalındı
15-08-2024 14:23
ŞANLIURFA

Engelli Birey Hamza İl'in Yaşamını Kolaylaştıran Motor Çalındı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Hasan Çelebi Mahallesi'nde, bedensel engelli vatandaş Hamza İl'e ait motor, hırsızlar tarafından çalındı. Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak tarafından önceki dönemde Hamza İl'e tahsis edilen 3 tekerlekli motor, evinin önünden gece saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından alındı. Bu olay, engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları ve toplumun bu konudaki duyarsızlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Engelli Bireyin Motoru Hayatında Nasıl Bir Yer Tutuyordu?

Hamza İl, motorun çalınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu aracın onun için ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

"Değerli başkanımız Ali Murat Bucak tarafından önceki dönem bana tahsis edilen bu motoru uzun süredir kullanıyordum, ayağımı yerden kesiyordu,"diyen Hamza İl, bu motor sayesinde günlük yaşamını sürdürebildiğini ve motorun onun için vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

Hırsızlık Olayı ve Sonrası

Olayın gece saat 23 civarında gerçekleştiğini belirten Hamza İl, motorunun evinin önünden çalındığını ve o andan itibaren her yerde aradığını söyledi. Emniyet güçlerine haber verdiğini ve gerekli işlemlerin yapıldığını aktaran İl, yaşadığı şoku ve çaresizliği kelimelerle ifade edemediğini belirtti.

Manevi Çöküntü ve Çağrı

Motorun sadece bir ulaşım aracı olmadığını, aynı zamanda onun hayatına moral ve motivasyon kaynağı olduğunu belirten Hamza İl, çalınan motoru bulmak için çağrıda bulundu.

"Motor benim her şeyimdi; hem moralman üzüldüm hem de manevi yönde yıkıldım,"

diyerek, motorun bulunması için halktan destek istedi. Hamza İl, motorun Küba marka 100'lük üç tekerlekli olduğunu ve görenlerin haber vermesini rica etti.

Toplumun Duyarlılığına Davet

Bu üzücü olay, engelli bireylerin yaşam mücadelesini bir kez daha gündeme getirirken, toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini gösterdi. Hamza İl’in yaşadığı bu trajik olay, toplumun hırsızlık gibi olaylara karşı duyarsızlığını da ortaya koyuyor. Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıran bu tür araçların korunması, hem toplumsal sorumluluk hem de insani bir gereklilik olarak karşımıza çıkıyor.

Engelli Bireylerin Karşılaştığı Zorluklar

Engelli bireyler, günlük hayatta pek çok zorlukla karşı karşıya kalıyor. Bu tür olaylar, onların yaşamını daha da zorlaştırıyor. Hamza İl’in yaşadığı hırsızlık olayı, engelli bireylerin toplumsal destek ve dayanışmaya ne kadar ihtiyaç duyduğunu bir kez daha gösterdi. Toplumun, bu tür olaylara karşı duyarlılığını artırması ve engelli bireylerin haklarını koruma konusunda daha aktif olması gerektiği bir kez daha anlaşıldı. Haber Zafer AĞIRMATLI

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
11.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ