USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Siverek'te Tarımsal Verimlilik İçin Arazi Kontrolleri Başladı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde tarım arazilerinden daha fazla verim almak amacıyla başlatılan saha kontrolleri, çiftçilerin yüzünü güldürecek mi?

Siverek'te Tarımsal Verimlilik İçin Arazi Kontrolleri Başladı
28-07-2024 13:29
ŞANLIURFA

Ziraat Mühendisleri Saha Çalışmalarında

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde tarım arazilerinden daha fazla verim almak amacıyla İlçe Tarım Müdürlüğü personelleri ve kurum müdürleri, ziraat mühendisleri ile birlikte saha kontrollerine başladı. İlçe Kaymakamı Musa Aydemir, bu çalışmanın çiftçilerin verimliliğini artırmak adına önemli bir adım olduğunu vurguladı. Aydemir, "İlçemizde verimliliği artırmak adına çiftçilerimizin daha iyi ve daha fazla verim almak amacıyla ziraat mühendisleri ile saha kontrolleri yapan İlçe Tarım Müdürlüğü personellerine teşekkür ediyorum" dedi.

Ekonomiye Katkısı Büyük

Kaymakam Aydemir, tarım ve hayvancılığın ülke ekonomisine önemli katkıları olduğunu belirtti. Organik tarımın bölgede artan bir trend haline geldiğine dikkat çeken Aydemir, "Bölgemizde artan organik tarımın daha da revaçta olduğu bir dönemde yapılan arazi ve saha çalışmaları önem arz etmektedir. Daha fazla verim elde etmek adına yapılan bu çalışmaları önemli bulmaktayım" ifadelerini kullandı.

Organik Tarımın Önemi

Organik tarımın önemine değinen Aydemir, bu tür çalışmaların sadece ekonomik değil, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik açısından da değer taşıdığını belirtti. Organik tarımın, toprak sağlığını koruyarak uzun vadede daha sürdürülebilir bir tarım modelini desteklediğini ifade etti.

Çiftçilere Yönelik Destekler

Çiftçilerin yararına olan bu çalışmaların İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından her kesime ulaştırıldığını ve devam edeceğini belirten Aydemir, "Çiftçilerimizin yararına olan bu çalışmaları ilçe tarım müdürlüğünce her kesime yapılıyor ve devamını her yere ulaşma hedefimizdendir" diye konuştu. İlçe Tarım Müdürlüğü, bu desteklerin sadece saha çalışmaları ile sınırlı kalmayacağını, eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının da süreceğini bildirdi.

Yerel Ekonomiye Katkı

Saha kontrolleri ile tarım arazilerinin daha verimli kullanılması, yerel ekonomiye de katkı sağlayacak. Artan verimlilik ile birlikte çiftçilerin gelir düzeyinin yükselmesi, bölgenin genel ekonomik durumunu olumlu yönde etkileyecek. Bu çalışmaların, bölgedeki diğer ilçelere de örnek teşkil etmesi bekleniyor.

Gelecek İçin Planlar

Gelecek yıllarda da devam etmesi planlanan bu saha kontrolleri, bölgedeki tarımsal verimliliğin sürekli olarak artmasını hedefliyor. İlçe Tarım Müdürlüğü, bu çalışmaların düzenli olarak yapılması ve sonuçlarının değerlendirilmesi ile sürekli iyileştirme planları yapmayı amaçlıyor.

İlçe Kaymakamı Musa Aydemir: "İlçemizde verimliliği artırmak adına çiftçilerimizin daha iyi ve daha fazla verim almak amacıyla ziraat mühendisleri ile saha kontrolleri yapan İlçe Tarım Müdürlüğü personellerine teşekkür ediyorum." Haberr Mahmut İZGÖR

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
11.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ