Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir süre önce eğitim-öğretime başlayan ‘Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ yeni dönem için kayıt yaptıracak öğrencileri bekliyor.
Yükseköğrenime adım atacak olan öğrenciler için heyecanlı günler başladı. Önümüzdeki günlerde sonuçların açıklanmasının ardından geleceğine yön vermek için doğru seçimi yapmak isteyen öğrenciler, kendilerine en uygun bölümü bulabilmek için tercih stantlarını, kılavuzları ve üniversitelerin tanıtım günlerine gidiyor.
AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ile STK temsilcilerinin girişimiyle 2016 yılında eğitim-öğretime başlayan Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi, yeni bölümleri ve güçlü öğretim üyesi kadrosuyla tercih yapacak öğrencileri bekliyor.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünün açık olduğu öğrenilen fakülte, 65 öğrenciyle eğitim öğretime devam ettiği belirtildi.
Öğrenci alımı için Yüksek Öğretim Kurumu’ndan (YÖK) onay alınan Sosyal Hizmet Bölümünün ise öğretim üyesi bulunmasıyla kısa sürede öğrenci alımına başlayacağı bildirildi.
Fakültenin Bakanlar Kurulu kararıyla açıldığına dikkat çeken Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferit Küçük, “Harran Üniversitesi bünyesinde 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuş olup 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrenci alarak eğitim hayatına başlamıştır. Bu sene üçüncü sınıflarımız mevcut ve toplamda 70 tane öğrencimizle eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyoruz. Uygulamalı Bilimler Fakültesinin içinde var olan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Programı gerek bölgesel gerekse ülkenin temel ihtiyaçlarına özellikle yetişmiş işgücü ihtiyacına katkı sunmaya odaklı bir misyon anlayışıyla eğitim öğretim faaliyetini üç yıldır devam ettiriyor.” dedi.
-“Nitelikli iş gücünü yetiştirmeye odaklıyız”
Fakültenin misyonu hakkında bilgi veren Küçük, şu ifadeleri kullandı: “Fakültemizde insan odaklı ve nitelikli eğitim stratejisi gereği geçmişte, bugün ve gelecekte de öğrencilerimizin hem bölgenin temel nitelikli ve kalifiye iş gücünü yetiştirmeye hem bölgemizin ve ülkemizin gereksinim duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmeye odaklıdır. Misyon olarak Harran Üniversitesi’nin ve özelde de fakültemiz de buna odaklı misyon hedefliyoruz. Vizyon olarak da Uygulamalı Bilimler Fakültemizi gelecek yıllarda bölgede ön sıralarda gelen ülke içerisinde bu anlamda faaliyette bulunan eğitim veren eğitim veren fakülteler arasında ilk sıralara çıkarmaktır. Bu konuda da iş gücünü hem bilimsel hem entelektüel odaklı olarak yetişen iş gücünü yetiştirmeye katkı sunmaktır. Harran Üniversitesi 1992 yılında kurulmuş ve bugün fakülte ve yüksek okullarıyla çok yönlü olarak eğitim öğretim hayatına devam ediyor.”
-“Bölgeye hitap eden bölümler açmayı hedefliyoruz”
Özellikle tarıma dayalı bir bölge olması nedeniyle bu yönde bölümlerin açılacağını da belirten Dekan Küçük, “Fakültemiz kuruluş itibariyle yeni olmasına rağmen şehir merkezindeki binada faaliyetlerini sürdürüyor. Öğrenci kapasitemiz şu an için 70 ama önümüzdeki dönemlerde bunun artacağını inanıyorum. Yine önümüzdeki dönemlerde hedefler açısından baktığımızda Sosyal Hizmet Programlarına yine bölgenin temel İhtiyaçlarına, temel yetkinliklerine haiz olan özellikle tarıma dayalı programların açılması vizyon olarak fakültemizin önünde durmaktadır ve bunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Öğretim üyesi kapasitemiz bugün itibariyle 3 öğretim iyisinden oluşmakta ama orta ve uzun vade de bunu artırmayı planlamaktayız. Hem eğitim öğretim programları itibariyle hem öğretim kadrosu itibariyle bu önümüzdeki dönemlerde gelişmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.
-“Fakültemizi el birliğiyle hak ettiği seviyeye getirmemiz gerekiyor!”
Fakültenin yeni dönem için gençleri beklediğini söyleyen Küçük, şunları kaydetti: “Fakültemizdeki çok yönlü laboratuvarımızın yanı sıra hem bilimsel hem kültürel kapasitesi olan kütüphanemizi, sosyal hizmet alanlarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Bölgede tanıtım açısından biraz eksiğimiz var ve tanıtımın katkı sunacağını düşünüyoruz. Gerek sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve diğer kamu kurumları ile hem bölgenin ihtiyaçlarını giderecek seviyeye gelmesi için birlikte çalışmayı ki birlikte çalışıyoruz, onların destekleriyle beraber bu fakülteyi gelecekte Siverek’e, Şanlıurfa’ya ve Türkiye’mize daha nitelikli, daha kendine yeten bir seviyeye ulaştırmaya çalışıyoruz.”