USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Siverek’in Mimari Mirasının Korunması ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Gerçekleştirildi

Siverek’in Mimari Mirasının Korunması ve  Değerlendirilmesi Çalıştayı Gerçekleştirildi
26-04-2019 19:36

Siverek Kültür Merkezinde, Dicle Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi, Siverek Kaymakamlığı ve Siverek Belediyesi iş birliği ile “Siverek’in Mimari Mirasının Korunması ve Değerlendirilmesi Çalıştayı” düzenlendi.

Programda Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Siverek Belediyesi Başkanvekili Mahmut Güzen ile çalıştay yürütücüsü sayın Doç. Dr. Neslihan Dalkılıç açılış konuşmaları yaptılar. Açılış konuşmalarının ardından Siverek’in Mimari mirası ve bu mirasın nasıl korunabileceği konusunda çeşitli sunumlar yapıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan düzenleme kurulu üyesi Mimar Cenap Baylan, yaptığı açıklamada çalıştayla ilgili şu bilgileri verdi. “İlk defa Siverek’in mimari mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için farkındalık oluşturuldu. Siverek’in tarihi, kültürü, sosyal yapısı ve mimarisi ile ilgili çalışmalar yapmış araştırmacılar ile restorasyon ve koruma uzmanlarını bir araya getirdik. Sunumlar sonrası Kaymakam beyin ev sahipliğinde, İlgili kurum temsilcileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak çözüm önerileri geliştirdik. İnşallah kısa zamanda değerlendirme Bildirgesi’ni yayınlayacağız. Geniş Katılımlı bir çalıştay oldu. Katkı sunan ve çalıştaya katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Siverek Mimar ve Mühendisler Grubu olarak grup sözcüsü Cumali Bayram şu ifadeleri kullandı. “25.04.2019 tarihinde düzenlenen “Siverek Mimari Mirasının Korunması ve Değerlendirilmesi Çalıştayı”nda emeği geçen DÜ-KUYAM’ ın değerli hocalarına ve bu çalıştaya katkı sunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine çok teşekkür ederiz. Bu çalıştayın amacı gelecek nesillere tarihi kimliğini korumuş yaşanabilir bir kent bırakmak ve bu konuda toplumun tüm kesimlerinde kaybolan tarihi kent dokumuz konusunda farkındalık yaratarak Siverek’in turizm alanında kent ekonomisine katkı sağlamaktır. Bu çalıştayın bu konuda bir başlangıç olduğunu ve Siverek’ in geleceği ile ilgili özellikle mesleki konularda Siverek Mimarlar ve Mühendisler grubu olarak üzerimizde büyük bir sorumluluğun olduğunun farkındayız. Bu sebeple bu tür organizasyonların daha fazla yapılabilmesi ve olumlu sonuçlar alınabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Teşekkürler” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası 3. Komite Başkanı Mimar Faruk Köksal şu ifadeleri kullandı. “Bir memleketi yaşatma ve gelecek nesillere aktarma tarihimizle belli olur. Gelecek nesillere aktarmamızdaki önceliklerden biri de tarihi yapılarımız ve sokak dokumuza sahip çıkmamız ile gerçekleşir. Buna benzer çalıştayların devam etmesi ve değerlendirme toplantılarının yapılması önemlidir. Bu vesileyle bu çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen başta Cenap BAYLAN olmak üzere düzenleme kuruluna teşekkür ederim.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ