USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Siverek’in zam şampiyonu peynir oldu

Siverek’in zam şampiyonu peynir oldu
23-09-2022 13:42

Peynirin ana yurdunda yem sıkıntısından dolayı fiyatlar ard arda artıyor

Türkiye’de kaliteli süt ürünlerinin ve özelikle peynirin yurdu olarak bilinen Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde başta peynirin ve diğer süt ürünlerinin fiyatı üç katına kadar yükseldiği belirtildi.

Yıllardır ilçede peynir satışı yapan Celal Yayla” süt üreticileri genel olarak besicilerden aldığımız peyniri on gün sonra aynı fiyata alamıyoruz.

Peynirin ana yurdu olarak bilinen Siverek ilçesinde bir ay önce kaynatılmış peynirin kilosu 45 TL’den satılırken, bu gün fiyatlar 120 TL’ye kadar çıkmış. Üreticiden aldığımız peynirin fiyatı her gün değişiyor. Bizde tüketiciye karşı mahcup oluyoruz ama elden bir şey gelmiyor. Bugün pazara inen taze peynirin fiyatı 60 TL’ye çıkmış” dedi.

Uzun yıllardan beri besicilik ve süt üreticiliği yapan Mehmet Güngör her gün artan yem fiyatlarından yakınarak şunları kaydetti” Bölgemizde başta yaşanan kuraklık yüzünden hayvanlarımızı beslemekten zorluk çekiyoruz. Son on yıldır bölgede yeterince yağış düşmediği için meralarda ot yeşermiyor. Yem fiyatları her gün zamlanıyor bizde mecburen süt ürünlerine zam yapıyoruz”

Yem fiyatları artıkça süt ürünlerinin fiyatı da aratacağını belirten peynirciler “ bunlar iyi günlerimizdir yorumunu” yaptılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ