USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Siverekli Geçici Tarım İşçilerinin Ekmek Kavgası

Siverekli  Geçici  Tarım İşçilerinin  Ekmek Kavgası
12-05-2019 17:18

Geçim için evlerinden kilometrelerce uzaktalar!Siverek ilçesinde geçim sıkıntısı çeken yüzlerce aile, mevsimlik işçi olarak kavurucu sıcakların altında tarlalarda hasat yapıyor.Çoğunlukla Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesindeki fındık bahçelerinin yanı sıra domates ve soğan tarlalarında çalışan aileler, bunaltan sıcaklarda günlük 60 lira kazanıyor.

Ailesiyle birlikte Manisa’da domates tarlasında çalışan Berfin Çiftçi , yakıcı güneş altında çalışmanın zorluklarını anlattı.

Günlük 60 lira yevmiye ile çalıştıklarını belirten Çiftçi , “Her şeyden önce toprağınızı, memleketinizi bırakıp çalışmak için ayrılmak zorunda kalıyorsunuz

Keşke memleketimizde iş olanakları daha fazla olsaydı da bizlerde binlerce kilometre uzağa gelip çalışmak zorunda kalmasaydık. Yabancısı olduğunuz bir şehirde kolay olmuyor. Elektriksiz çadırlarda, ülkede olan bitenlerde bihaber yaşamak zor oluyor.” diye konuştu.

60 lira için ailece çalıştıklarını dile getirerek,Çiftçi “Ailem ile birlikte memleketimden uzak çadırlarda yaşıyorum.

Elektrik bir yana zaruri ihtiyaçlarımızı karşılamak için bile yer bulmakta güçlük çekiyoruz. Memleketimizde iş imkanlarının artması mevsimlik işçiliği sona erdirir. Bu konuda en büyük görev iş adamlarımızın yanı sıra devletimize düşüyor.” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ