USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVEREKLİ YAZARLARIN DİYARBAKIR ÇIKARMASI

SİVEREKLİ YAZARLARIN DİYARBAKIR ÇIKARMASI
29-04-2019 19:14

İKİ ROMAN-İKİ YAZAR İMZA GÜNÜNDE BULUŞMASI

Siverek kentinin yetiştirdiği, Türkiye edebiyat dünyasında haklı bir yere sahip iki yazar ve romancı Kemal Siyahhan ile Rıfat Mertoğlu, yeni çıkan romanlarını okurlarına imzalamak için Diyarbakır’da düzenlenen imza gününde bir araya gelip kitapseverlere kitaplarını imzaladılar.

Yazarlar Kemal Siyahhan ve yazar Rıfat Mertoğlu, Öteki Yayınevi etiketiyle yayınlanan yeni romanları “Sandıktaki Babam” ve “Dedemin Ayakkabıları” Romanlarını Pazar günü Diyarbakır Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen bir etkinlikle okuyucuyla buluşturlar.

“Zaman Bulanık Bir Nehirdi” ismiyle düzenlenen etkinlikte Kemal Siyahhan’ın roman içeriğiyle ilgili çizdiği 30 resimden oluşan resim sergisi de düzenlendi.

Ayrıca, Tuncer Genç de romanlarla ilgili sahne performansı sergiledi. Yazarların konuşmalarından ve romanlarından kısa pasajlar okumasından sonra sanatçı Nilüfer Akbal sahneye çıktı ve Türkçe, Kürtçe, Ermenice türküler söyledi.

Yoğun ilginin ve katılımın olduğu etkinlik, yazarların kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

Etkinlikle ilgili konuşan yazar Kemal Siyahhan, “Bugüne kadar tüm etkinliklerimi İstanbul’da gerçekleştiriyordum.

Bu kez neden Diyarbakır olmasın? diye düşündüm ve buraya geldim. Dostlarımla, arkadaşlarımla, okurlarımla buluşmak, kucaklaşmak mutluluk verici.”

Yazar Rıfat Mertoğlu da, “Edebiyatla uğraşmak, yazmak başlı başına bir ayrıcalık, bu kirli dünyanın sıkıntılarından, dertlerinden uzaklaşmanın güzel yolu. Yazma süreci, yazdıklarını yayınlama süreci belli bir mücadele gerektiriyor

zorluklarla baş etme, çalışma, yorulma sürecidir bu. Ama okuyucuyla buluşunca, kitabı eline alıp koklayınca tüm yorgunluklar bitiyor. Etkinliğimizde emeği geçen herkese, katılım sağlayan tüm okuyucularımıza teşekkür ediyorum,” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.