USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Sivereklilerin ahlat çıkarması

Sivereklilerin ahlat çıkarması
31-08-2020 18:39

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü dolayısıyla Bitlis Ahlat’ta düzenlenen etkinliklere Sivereklilerde katıldı.

Ahlat’ta düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Siverek Esnaf ve Zanaatlar derneğine bağlı Kalaycılık, semercilik ve taş ustalığı meslekleriyle Sivereklilerde stant açarak Siverek Belediyesinden temin edilen tanıtım broşürleri alanda dağıtıldı.

Etkinlikler kapsamında etkinlik alanında stantları gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Hanımefendi Emine Erdoğan Siverekli esnafların bulunduğu standı ziyaret etti.

Ziyarette esnasında Siverek ilçesinin sorunlarının bulunduğu dosya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teslim edilirken esnafların el emekleri olan heybe, bakır tepsi ve taş Ayasofya hediyeleri Siverek Esnaf ve Zanaatkârlar Dernek Başkanı tarafından Emine Erdoğan’a takdim etti.

Etkinliklerin ardından kurulan stantların alanına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşan Siverek Esnaf ve Zanaatlar Derneği Başkanı Hamza Saklım Sivereklilerin selamlarını ileterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Siverek’e davet etti.

3 gün boyunc

a Ahlat’ta düzenlenen etkinliklere katılım sağlayan Siverek Esnaf ve Zanaatkarlar Dernek Başkanı Hamza Saklım şunları kaydetti.’’Kültür ve Turizm Bakanlığınca her yıl Ahlat’ta düzenlenen Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıl dönümü dolayısıyla Siverek’te koruma altına alınarak Devlet sanatçısı unvanıyla Kalaycılık, semercilik ve taş ustalığı meslekleri olarak etkinliklere katılarak 3 gün boyunca Kentimizin tanıtımını yaptık. Etkinliklerde stantlarımızı ziyaret eden Cumhurbaşkanımızın eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’a Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Şanlıurfa Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar’ın adına hediyelerimizi verdik, ilçemizin sorunlarını ve Sivereklilerin selamlarını ileterek memleketimize davet ettik, Ahlatta etkinliklere katılım sağlamamıza destek veren Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar’a İlçe Kaymakamımız Mustafa Çiftçiler’e, Belediye Başkanımız Şeyhmus Aydın’a ve bizleri yalnız bırakmayan herkese devlet sanatçıları adına teşekkür ediyoruz’’dedi.

Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ