USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVEREK’TE BİR CAMİ ISITMA BORCU NEDENİYLE İCRALIK OLDU

SİVEREK’TE BİR CAMİ ISITMA BORCU NEDENİYLE İCRALIK OLDU
16-02-2022 16:46

Şanlıurfa’nın siverek ilçesinde yüksek gelen elektrik faturalarının yankıları sürerken bir cami ısıtma borcu nedeniyle icralık oldu.

Son dönemlerde elektrikte yaşanan zamların ardından gelen yüksek faturaların Yankıları devam ederken kırsal mahallede bir camiye icra geldiği iddia edildi. Siverek’te buda oldu; Cami elektrik borcundan icralık oldu iddiası.

İddiaya göre, elektrik dağıtım şirketi tarafından kırsal Bayırözü Mahallesi’ndeki camiye ödenmemiş 8 bin 82 lira ısınma borcu nedeniyle ödeme emri gönderildi.

Gönderilen belgede borcun 7 gün içerisinde emri gönderen icra dairesinin hesabına yatırılması gerektiği bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mil Diyanet-Sen ilçe başkanı Ebubekir Çilenti camilerdeki ısıtma, soğutma ve diğer enerji giderlerinin genel bütçeden ödenmesi gerektiğini söyledi.

Mil Diyanet-Sen olarak daha önce konuyu gündeme getirdiklerini dile getiren Çilenti, şu ifadeleri kullandı: “Her defasında ve her ortamda haykırdık. Sorunun çözümü için Enerji Bakan Yardımcısı ve EPDK Başkan Yardımcısı ile görüşmeler yaptık. Ayrıca ödenmesi güç, yüklü faturaların görevli hocalarımızı zor durumda bırakacağını, hocalarımızın cemaat, müftülük ve elektrik tedarik şirketleri ile karşı karşıya geleceğini ifade ettik. Hatta camilerin enerjilerinin kesilebileceğini de söyledik.”

Gelinen noktada üzüntülü olduklarını ifade eden Çilenti, “Maalesef biz haklı çıktık ve sonunda bu da oldu. Siverek ilçemizin Bayırözü Köyü Camiinin Isıtma sayacı faturası icralık oldu, cami ve cemaati enerjinin kesilmesiyle karşı karşıya kaldı. Bir kez daha söylüyoruz ki camiler devlet kurumudur ve devleti yönetenler diğer kamu kurumlarının enerji giderlerini ödedikleri gibi, camilerin de ısıtma ve soğutmada kullanılan tüm enerji giderlerini genel bütçeden ödemelidir.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ